5 Τύποι ανδρών: Ποιος από αυτούς είσαι;

  • Ο Γκρινιάρης

Αυτός ο άντρας ξυπνάει και τις περισσότερες φορές επιλέγει να παραλύει από τις σκέψεις του παρελθόντος. Του φαίνεται πολύ δύσκολο να προχωρήσει γιατί έχει στραμμένο το βλέμμα του πίσω. Επιλέγει να κατηγορεί τα προβλήματα του παρελθόντος για τις σημερινές του αποτυχίες. Συχνά κάνει ερωτήσεις όπως:

“Γιατί να συμβαίνει αυτό σε εμένα;”

“Γιατί να μην συμβαίνει αυτό και σε εμένα;”

“Γιατί αυτός και όχι εγώ;”

  • Ο Αγχώδης

Αυτός ο άντρας δεν έχει παραδοθεί στις σκέψεις του παρελθόντος, αλλά είναι τρομοκρατημένος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Φοβάται να προχωρήσει μπροστά. Αλλά σε αντίθεση με τον Γκρινιάρη δεν ρωτάει το “γιατί” αλλά “τι θα γίνει αν”:

“Τι θα γίνει αν συμβεί εκείνο;”

“Τι θα γίνει αν δεν συμβεί το άλλο;”

  • Ο Στάσιμος

Αυτός είναι ο άντρας που είναι αναποφάσιστος και κολλημένος στο παρόν. Δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό που του συμβαίνει στο παρόν, αλλά δεν είναι πρόθυμος να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Περιμένει κάποιο θαύμα ή θεϊκή παρέμβαση για να αλλάξει η κατάσταση. Έχει την προσδοκία να σωθεί από κάποιον άλλο και να καρπωθεί τα οφέλη της αλλαγής αυτής, χωρίς να έχει καταβάλλει κάποια προσπάθεια.

  • Ο Πληγωμένος

Αυτός ο τύπος άντρα ζει στην απομόνωση, στην μοναξιά και υποφέρει σιωπηλά. Είναι ακόμα πληγωμένος από το παρελθόν, νιώθει αβοήθητος στο παρόν και έχει χάσει τις ελπίδες του για το μέλλον. Βρίσκεται κολλημένος στη ντροπή και την ενοχή και είναι πολύ δύσκολο να το συζητήσεις μαζί του γιατί πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν. Είναι τόσο θυμωμένος, τόσο φοβισμένος ή τόσο ντροπιασμένος για να ξεπεράσει τα προβλήματά του, που θα κατηγορήσει τον εαυτό του, τους γύρω του, ακόμη και το θεό.

  • Ο Μαχητής

Αυτός ο άντρας δεν γκρινιάζει για το παρελθόν, δεν ανησυχεί για το μέλλον, δεν περιμένει από κάποιον άλλο να τον σώσει από τα τωρινά του προβλήματα και δεν φοβάται να πληγωθεί για ακόμη μια φορά. Είναι πρόθυμος να παλέψει για το γάμο τους, την οικογένειά του, τα παιδιά του και τους φίλους του.

Ασχολείται περισσότερο με τον χαρακτήρα του παρά με τις συνθήκες γύρω του, με το πεπρωμένο του παρά με τους τρόπους διαφυγής των προβλημάτων, την κληρονομιά που θα αφήσει παρά τις μέχρι τώρα απώλειες. Είναι ένας μαχητής και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα. Το μότο του είναι “ δεν υποχωρώ, δεν παραδίνομαι”.