Δημητριακά ολικής άλεσης

23559_NesquikEnvBlSpBxV2

Τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν μια απλή, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική επιλογή για το πρωινό των παιδιών.  Η κατανάλωση δημητριακών είναι σημαντική από μικρή κιόλας ηλικία αφού αποτελούν τη βάση της διατροφής του παιδιού μαζί με το γάλα και τα φρούτα.  

Είναι επιπλέον ένας εύκολος τρόπος να μάθουν τα παιδιά να πίνουν το γάλα τους αναζητώντας με τα κουτάλια τους μέσα στα μπωλ λαχταριστές μπαλίτσες, δαχτυλιδάκια, μπισκοτάκια, φεγγάρια, τοστάκια και πόσα ακόμα σχήματα!  Και με τόσες επιλογές σε σχήματα και γεύσεις, κανένα δεν αντιστέκεται σε ένα τέτοιο δυνατό πρωινό!

flatbelly-part_1 front flatbelly-part_1 front

Τι είναι όμως τα δημητριακά ολικής άλεσης τελικά;

Διαφορετικά είδη δημητριακών είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, με το σιτάρι να αποτελεί το πιο διαδεδομένο δημητριακό. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως προέρχονται από ολόκληρους, ανεπεξέργαστους σπόρους, με αποτέλεσμα να προσφέρουν όλα τα οφέλη των υδατανθράκων, των φυτικών ινών, των βιταμινών, των μεταλλικών στοιχείων, των αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα διαφορετικά τμήματά του καρπού.

Screen Shot 2015-01-13 at 01.09.30

Η αύξηση πρόσληψης τροφών ολικής αλέσεως ως μέρος ενός συνολικά υγιούς τρόπου ζωής μπορεί να είναι ευεργετική για τα παιδιά για να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.  Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί μηχανισμοί μέσω των οποίων η πρόσληψη ολικής αλέσεως μπορεί να προστατεύει έναντι της παχυσαρκίας.  Όπως ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ο χαμηλότερος συνολικά γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων αυτών μπορεί να αυξήσει την αίσθηση κορεσμού και να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Μία μερίδα 30γρ σοκολατένιων δημητριακών Nesquik φτιάχνεται με 13 γραμμάρια ολικής άλεσης, και έτσι αποτελεί μία καλή πηγή πρόσληψης ολικής άλεσης για τον οργανισμό των παιδιών.  Εμπλουτισμένα με 7 βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο, παρέχουν στα παιδιά όλα τα εφόδια που χρειάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη μέρα τους!  Καταναλώνοντας 30γρ δημητριακών Nesquik με γάλα, τα παιδιά καλύπτουν τουλάχιστον το 1/4 των αναγκών τους σε 7 σημαντικές βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο!