Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – Μπισκότα βρώμης με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Τα μπισκότα αυτά, αν ψηθούν σωστά γίνονται αφράτα, παραμένουν αφράτα και ταιριάζουν υπέροχα με κρέμα βανίλιας και φρέσκες φράουλες. Επίσης γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα και ψήνονται μέχρι να ετοιμάσετε τoν καφέ σας.

Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

Αφράτα μπισκότα βρώμης με κρέμα βανίλια και φράουλες

Υλικά για 10-12 μπισκότα, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θα τα φτιάξετε

1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
– 1 κούπα νιφάδες βρώμης
– 1 κ.γ. baking powder
– 1/2 κ.γ. κανέλα
– 1/3 κούπας ζάχαρη
– 2 κ.σ. μέλι
– 1/3 κούπας ελαιόλαδο
– 2 κ.σ. σταφίδες
– 2 κ.σ. νερό
– 2 κ.σ. καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνετε σ’ ένα ταψί μία λαδόκολλα. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα ξηρά υλικά και σ’ ένα άλλο τα υγρά. Τα ενώνετε και τα δύο και μ’ ένα κουτάλι ρίχνετε μία κουταλιά του μείγματος στο ταψί. Η κάθε κουταλιά θα δώσει ένα μπισκότο. Αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα γιατί καθώς ψήνονται απλώνουν. Ψήστε τα για 12-15 λεπτά. Τα μπισκότα θα πρέπει να είναι αφράτα και να μη στεγνώσουν. Όταν ψηθούν, τα βγάζετε και τα απλώνετε σ’ ένα δίσκο να κρυώσουν.

Υλικά για την κρέμα βανίλιας

500 ml γάλα πλήρες
– το περιεχόμενο από ένα στικ βανίλιας
– τον κρόκο από 1 αβγό
– μισή κούπα σιμιγδάλι ψιλό
– μισή κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε μία πλούσια κρέμα. Σερβίρετε τη ζεστή κρέμα με τα μπισκότα και φρέσκες φράουλες.

Tips & Tricks (αντί υστερόγραφου)

– Τα σπιτικά μπισκότα γίνονται για πλάκα μέσα σε λίγα λεπτά. Γίνονται με βασικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Τα συγκεκριμένα δε χρειάζονται ούτε αβγό. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για όλους. Και αν χρειάζεστε έναν ακόμη λόγο για να μπείτε στην κουζίνα και να τα φτιάξετε, ρίξτε μία ματιά σε μία συσκευασία μπισκότων του εμπορίου.

– Το μυστικό είναι το μέλι, το baking powder και η προσοχή στο ψήσιμο. Αν δεν προσέξεις στο ψήσιμο θα βγουν τραγανά.

Όταν λέμε κούπα ενοούμε την ίδια νορμάλ κούπα. Νορμάλ κούπα είναι η κούπα του τσαγιού.