Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – Η καλύτερη ντοματοσαλάτα της ζωής σου

Πέντε διαφορετικά είδη ντομάτας, με δύο διαφορετικούς τρόπους, αυτή η ντοματοσαλάτα είναι αξεπέραστη. Φτιάξτε αρκετά ψητά ντοματίνια και φυλάξτε τα στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, θα σας λύσουν τα χέρια.

Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

Υλικά για μία μεγάλη σαλάτα

– δέκα κόκκινα ντοματίνια Lucia baby
– μερικά χρωματιστά ντοματίνια Lucia snack κομμένα στη μέση
– μία ντομάτα Lucia κομμένη στη μέση
– μισό αβοκάντο σε κύβους
– ένα αγγούρι, χωρίς τους σπόρους του σε φέτες
– μία πιπεριά σε κύβους, θα μπορούσε να ήταν και καυτερή
– ένα κρεμμύδι σε φέτες
– μερικές ελιές
– βασιλικός
– μαϊντανός
– 8 κ.σ. ελαιόλαδο
– 4 κ.σ. ξύδι
– αλάτι
– πιπέρι

 

lucia2

Εκτέλεση

Σε ένα καυτό τηγάνι και χωρίς καθόλου λάδι, ψήστε τα ντοματίνια, μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Όπως είναι καυτά, βάλτε τα σε ένα μπολ, περιχύστε τα με το λάδι, το ξύδι, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι και αφήστε τα μέχρι να σερβίρετε. Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να φυλάξετε το βάζο στο ψυγείο για αρκετές μέρες.

Σε ένα μπολ, βάλτε τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέστε τα ψητά ντοματίνια και λίγο από τα υγρά τους. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί, κατίκι ή φέτα.