Μόνος μπαμπάς στην κουζίνα – Τορτίγιες με βασιλικό, ντομάτες και πέστο φέτας

Ντομάτα, τυρί, βασιλικός. Ο συνδυασμός αυτός είναι αχτύπητος και αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να τον απολαύσετε.

Κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Κοπαράνης

To πέστο φέτας, μπορεί να γίνει όσο καυτερό αντέχετε, ενώ με τη ντομάτα και το τυρί, θα δροσίσει η κατάσταση. Οι τορτίγιες είναι «σωτήριες» στην κουζίνα και αντέχουν πολλές μέρες στο ψυγείο.

Υλικά για 4 άτομα

– 4 τορτίγιες
– 4 ντομάτες Lucia κομμένες σε φέτες
– 1 αγγουράκι σε φέτες
– 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
– βασιλικός
– ελαιόλαδο
– αλάτι και πιπέρι

για το πέστο φέτας

– 200 γρ. φέτα (μαλακή)
– μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι
– μερικά φυλλαράκια βασιλικού
– πράσινη καυτερή πιπεριά, όσο αντέχετε και όσο θέλετε
– λίγο φρέσκο γάλα
– 2 κ.σ. φυστίκια
– λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το πέστο αλέθοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μία ωραία κρέμα.Είναι ευκολότερο να αραιώσετε το μείγμα παρά να το σφίξετε. Οπότε με προσοχή τα υγρά παρακαλώ. Επίσης, η κρέμα αυτή σφίγγει όταν μένει στο ψυγείο για πολλές ώρες.

Κόψτε τις ντομάτες, ανακατέψτε τες με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αγγουράκι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τες στο πλάι μέχρι να σερβίρετε. Περάστε τις τορτίγιες από καυτό τηγάνι ή grill. Προσοχή μπορεί να αρπάξουν και να ξεραθούν σε δευτερόλεπτα, οπότε να είστε συγκεντρωμένοι.

Για το σερβίρισμα

Πάρτε τις τορτίγιες και απλώστε από μία κουταλιά της σούπας κρέμα φέτας. Διπλώστε τις στη μέση. Θα πρέπει να έχετε τέσσερα ημικύκλια. Γεμίστε με το μείγμα της ντομάτας και σερβίρετε με το λεμόνι στο πλάι. Ταιριάζει πολύ και δροσίζει από το κάψιμο.