Γιος και μπαμπάς – Top δραστηριότητες

γιοςmpampasfunactivitiesarticles
Πώς μπορεί να απολαύσει ο γιος τον ελεύθερό του χρόνο με τον μπαμπά του; Πώς μπορείτε να περάσετε καλά, δημιουργώντας “αγορίστικες” στιγμές μέσα στην εβδομάδα; Σας προτείνουμε μερικές ευχάριστες δραστηριότητες και περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Η ενασχόληση ενός παιδιού με τ ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να αποβεί άκρως αρνητική όταν δεν υπάρχει έλεγχος και γίνεται καθημερινά και παρατεταμένα.

Όταν όμως υπάρχει γονικός έλεγχος τότε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν ερέθισμα για τον εγκέφαλο του παιδιού σας, συν του ότι μοιράζεστε μαζί του χρόνο κάνοντας κάτι που απολαμβάνει πολύ το παιδί σας.

Επιπλέον παίζοντας μαζί του μπορείτε να ελέγχετε τα παιχνίδια που παίζει και τον χρόνο που ξοδεύει καθημερινά σε αυτά.

Κάμπινγκ
Η επιστροφή στη φύση είναι ένα πανάρχαιο χόμπι που εξακολουθεί να έχει και στις μέρες μας ακριβώς την ίδια θετική επιρροή στο παιδί σας.
Ο γιος σας θα μάθει να εκτιμά και να σέβεται τη φύση. Μπορείτε να κατασκηνώσετε σε μία σκηνή, σε ένα τροχόσπιτο ή ακόμη και σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι. Αν ζείτε σε μία μεγάλη πόλη, το κάμπινγκ θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τους δύο σας. Η ηρεμία και η γαλήνη θα σας κάνουν αφάνταστα καλό. Στην αρχή, μπορεί ο γιος σας να μην μπορεί να αποχωριστεί το κινητό τηλέφωνό του. Δείξτε λίγο υπομονή. Πιθανότατα θα διασκεδάζει πολύ περισσότερο από όσο το έχει φανταστεί, εξερευνώντας το περιβάλλον γύρω του.

Τιπ: Το καλοκαίρι, κατασκηνώστε κοντά σε παραλία και απολαύστε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Μπορείτε επίσης να το προτείνετε σε άλλους μπαμπάδες του κύκλου σας, δημιουργώντας μια μικρή “κλίκα” διακοπών μόνο για άντρες.

Δείτε μαζί αγώνες 
Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες πατέρα γιου, αλλά και μία πολύ καλή εμπειρία για το παιδί. Πρέπει να του δώσετε το παράδειγμα του ενθουσιασμού για το ομαδικό πνεύμα μακριά από τους κακούς φιλάθλους.

Αυτή του η ενασχόληση θα το βοηθήσει και στο σχολείο, δίνοντας του έναυσμα να ασχοληθεί με τα ομαδικά αθλήματα.

Τιπ: Μην πιέσετε το παιδί σας να παρακολουθεί ένα άθλημα που δεν του αρέσει. Δεν αγαπούν όλοι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να τρελαίνεται για μηχανές ή μπάσκετ ή water-polo. Ρωτήστε το.

Ποδήλατο
Είτε πρόκειται για το απλό ποδήλατο, ή το ποδήλατο του βουνού ή ακόμη και της θάλασσας το καλοκαίρι, είναι μία εξαιρετική άσκηση και για τους δύο σας. Μία βόλτα σε ένα ωραίο πάρκο μακριά από την κίνηση είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να απολαύσετε το τοπίο να συνδεθείτε με το παιδί σας ακόμη περισσότερο και αν πράγματι του αρέσει, μπορεί να συνεχίσει να κάνει ποδήλατο αργότερα στην ενήλικη ζωή του αποκτώντας έτσι ένα . Μία πράγματι εξαιρετική και υγιεινή συνήθεια.

Μαγείρεμα
Μια ακόμη υπέροχη συνήθεια η οποία θα του προσφέρει έναν υγιεινό τρόπο ζωής μεγαλώνοντας. Η μαμά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εκείνη που φροντίζει το καθημερινό φαγητό. Το να μάθετε να μαγειρεύετε μαζί με τον γιο σας είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί, να μάθετε υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος και bonus να ετοιμάσετε ένα υπέροχο δείπνο στη γυναίκα/σύντροφο σας.

Δοκιμάστε το!

Εργασίες στο σπίτι.
Φυσικά δεν πρέπει να αναθέτεται στο παιδί σας όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο σπίτι και εσείς να είστε ξαπλωμένος στον καναπέ. Δείξτε του πως λειτουργούν τα διάφορα πράγματα στο σπίτι, και πως συντηρούνται και επισκευάζονται. Φυσικά θα κάνετε την περισσότερη δουλειά, αλλά αφήστε τον να παρακολουθήσει ενώ του εξηγείται τι κάνετε.

Συντήρηση αυτοκινήτου
Θυμάστε με πόση χαρά βοηθούσατε τον πατέρα σας εάν κάτι χρειαζόταν στο αυτοκίνητό του; Ακόμη κι αν απλώς του δίνατε κάποια εργαλεία για να ξεβιδώσει ότι έπρεπε, να αλλάξει λάδια ή να τοποθετήσει τη ρεζέρβα στο σκασμένο λάστιχο μέχρι να φτάσετε στο συνεργείο;

Διδάσκοντας στο γιο σας τα βασικά της φροντίδας του αυτοκινήτου είναι ωφέλιμο για πολλούς λόγους. Αφενός μπορεί να του δώσετε έμπνευση για ένα μελλοντικό επάγγελμα που μπορεί να ακολουθήσει, αφετέρου του δίνετε τα “εργαλεία” για να λύσει μελλοντικά καθημερινά πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν σε όλους μας.

Ψάρεμα
Το ψάρεμα δεν αρέσει σε όλους. Είναι κάτι πολύ προσωπικό. Αν νομίζετε ότι θα περάσετε όμορφα με το αγόρι σας μη διστάσετε. Είναι μία δραστηριότητα που θα σας χαλαρώσει, αλλά μιας και απαιτεί υπομονή και επιμονή θα διδάξει αξίες στο παιδί σας οι οποίες μόνο χρήσιμες μπορεί να του φανούν.

Παίζοντας με τηλεκατευθυνόμενα οχήματα
Στους περισσότερους μπαμπάδες αρέσει να παίζουν..
Αν δεν έχετε αγοράσει ακόμη ένα τηλεκατευθυνόμενο μικρό αυτοκίνητο, αεροπλάνο ή σκάφος, είναι η στιγμή να το κάνετε.
Θα διαπιστώσετε σύντομα ότι θα σας είναι πολύ δύσκολο να σταματήσετε να παίζετε με αυτό.

Θα βελτιώσετε τον συντονισμό χεριού ματιού του γιου σας ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί η ομαδική εργασία και η καλή επικοινωνία με τους άλλους χομπίστες.

Τα πρώτα μοντέλα είναι αρκετά φτηνά και απλά. Όπως μεγαλώνει το παιδί σας τα μοντέλα αυτά μεν κοστίζουν περισσότερο αλλά γίνονται πιο πολύπλοκα και πιο ενδιαφέροντα.

Άθληση
Θα μπορούσατε να κάνετε το γιο σας να βαρεθεί μέχρι απελπισίας λέγοντάς του τις δικές σας παλιές ιστορίες αθλητισμού! Αυτό που σίγουρα δεν θα βαρεθεί είναι να του δείξετε τι οφέλη έχει ο αθλητισμός κάνοντας μαζί αυτό το άθλημα.

Έτσι θα διδάξετε στο παιδί σας τον συντονισμό, την πειθαρχία, και την ομαδική εργασία.
Δεν έχει σημασία αν θα χάσει ή θα κερδίσει.

Το ζήτημα είναι η διδασκαλία των δεξιοτήτων αυτών και συγχρόνως να γυμνάζεται. Αφήστε το παιδί να διαλέξει τι του αρέσει περισσότερο.
Μην το αναγκάζετε να κάνει αυτό που αρέσει σε σας.

Δεν θα έχει κανένα καλό αποτέλεσμα.

Δεν θα το απολαύσει και δεν θα έχει την όμορφη εμπειρία που άλλωστε είναι ο σκοπός σας όταν κάνετε κάτι μαζί.

Ό,τι κι αν επιλέξετε να το επιλέξετε με γνώμονα τη διασκέδαση του παιδιού σας.

Διαβάστε ακόμη: Πώς κατάφερα να γίνω καλός πατέρας χωρίς σωστό πρότυπο