Βάλτε την άσκηση στη ζωή των παιδιών σας

7

Αποτρέψτε τα παιδιά σας απ’ το να γίνουν παιδιά του καναπέ…

γράφει η Κία Καραγιάννη, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Εκτός από τη διατροφή και η άσκηση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο!

Τα πλεονεκτήματα της άσκησης τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική τους υγεία είναι πολλά. Διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, ανεβασμένη διάθεση, καλύτερη ποιότητα ύπνου, δημιουργία γερών οστών και πρόληψη χρόνιων παθήσεων είναι μερικά από αυτά. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να σηκωθούν από τον καναπέ και το αγαπημένο τους dvd και να γίνουν περισσότερο δραστήρια ειδικά τώρα που έχουν λιγότερες υποχρεώσεις.

DSC_09522

– Εξηγήστε του πού κάνει καλό η άσκηση και για ποιους λόγους είναι απαραίτητο να την έχουμε στη ζωή μας.

– Δείξτε το καλό παράδειγμα κι αποφασίστε να κάνετε κάτι μαζί.

– Μάθετε στο παιδί σας από μικρή ηλικία να βγαίνει βόλτα χωρίς να δυσανασχετεί. Κάντε απλά καθημερινά πράγματα μαζί όπως να ψωνίσετε από το φούρνο και να πληρώσετε τους λογαριασμούς ή να βγείτε μια βόλτα στη γειτονιά.

– Δώστε στο παιδί σας πολλές εναλλακτικές. Αν ασχολείται συνέχεια με το ίδιο αντικείμενο τότε στα μάτια του αυτό μπορεί να γίνει βαρετό και να μη θέλει να ασχολείται συχνά.

– Καθιερώστε λίγη ώρα φυσικής δραστηριότητας μέσα στην καθημερινή ρουτίνα του. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας επιλέξτε ποιό θα ήταν το ιδανικό π.χ. να βγείτε για ποδήλατο, να παίξετε μπάλα, να χορέψετε, να παίξετε κυνηγητό, να πάτε κολυμβητήριο κλπ.

Κία Καραγιάννη

Η διατροφολόγος-διαιτολόγος, ολιστικός βοτανολόγος, πιστοποιημένη life coach, Κία Καραγιάννη είναι ο άνθρωπος- σύμμαχος των superdads σε θέματα διατροφής για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά. Είναι ο σύμμαχος που θα μας βοηθήσει να μείνουμε fit και υγιείς. Ιδιοκτήτρια του Nutri Medical Hall, πρότυπης μονάδας που ασχολείται με το health coaching και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε επαγγελματικά σεμινάρια για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED). Στη συνέχεια σπούδασε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και έλαβε δίπλωμα Life Coach and Weight Loss Master Coach σύμφωνα με όλα τα απαιτούμενα κριτήρια από τον International Coach Federation (ICF). Έχει ολοκληρώσει σπουδές πάνω στο αντικείμενο της Ολιστικής Βοτανολογίας και ασχολείται με φυσικές αγωγές με βότανα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία της διατροφής, τη διευθέτηση αρμονικής σχέσης μεταξύ ειδικού και ασθενούς αλλά και την πρόληψη της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας. Λαμβάνει μέρος σε σειρά συνεδρίων με σκοπό τη συνεχή ενημέρωσή της πάνω σε θέματα διατροφής και well being. Ασχολείται ενεργά με το οξειδωτικό στρες και την αντιοξειδωτική διατροφή διερευνώντας τις αποθήκες του κάθε οργανισμού σε αντιοξειδωτικά και δίνοντας συμβουλές για την ενίσχυση αυτών. Ασχολείται με την διαιτολογική υποστήριξη εφήβων ποδοσφαιριστών και έχει διατελέσει καθηγήτρια Διατροφής σε δημόσια ΙEK του νομού Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή διαιτολογικής υποστήριξης σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.