Γιατί τα παιδιά δεν συμπαθούν ορισμένους ανθρώπους

Έχετε παρατηρήσει το παιδί σας, ή ένα παιδί ενός φίλου να κλαίει όταν έρχεται σε επαφή με κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο; Λένε πως τα παιδιά έχουν “ένστικτο”, ισχύει ή είναι απλώς τυχαίο γεγονός;

Το ζήτημα απασχόλησε Κινέζους επιστήμονες/ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Zhejiang Sci-Tech και το Wenzhou Medical University στην Κίνα. Οι οποίοι χρησιμοποίησαν δύο ομάδες συμμετεχόντων- παιδιών και ενηλίκων για να διεξάγουν έρευνα επί του θέματος.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν 200 ανδρικά πρόσωπα με κριτήριο την ελκυστικότητα και την αξιοπιστία που μπορεί να απέπνεαν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Frontiers in Psychology, κατέληξε στο γεγονός ότι η αντίληψη των παιδιών για την αξιοπιστία ενός ατόμου εξαρτάται άμεσα με το πόσο ελκυστικά νομίζουν ότι είναι τα άτομα αυτά.

“Άρα, μερικώς τα παιδιά μας κρίνουν από το εξώφυλλο”

Οι επικεφαλής της έρευνας Dr. Fengling Ma, Dr. Fe Xu και Dr. Xiaming Lu διαπίστωσαν ότι η ελκυστικότητα και η αξιοπιστία ήταν δύο έννοιες που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες, ενώ η σύνδεση αυτή «δυνάμωνε» όσο αυξανόταν και η ηλικία των συμμετεχόντων.

Τα ευρήματα της έρευνας αυτής έρχονται να προστεθούν στα ευρήματα προηγουμένων ερευνών που αναφέρουν ότι οι πιο «ελκυστικοί» άνθρωποι θεωρούνται πιο έξυπνοι, πιο επιτυχημένοι και πιο κοινωνικοί από τους άλλους.

Πάντως αν τυχόν είσαστε εσείς το πρόσωπο που προκαλεί το κλάμα στα παιδιά, μην απογοητεύεστε! Τα παιδιά κλαίνε συχνά και ίσως είναι τυχαίο γεγονός!