Τί είναι η πλατωνική συν-γονική μέριμνα;

Τα τελευταία χρόνια, οι γονείς, η ανατροφή των παιδιών και οι σχέσεις εξελίχθηκαν και άλλαξαν με πολύ γρήγορο τρόπο. Επιπλέον, το διαδίκτυο έχει προσφέρει διάφορες μορφές επικοινωνίας και ένα νέο όραμα σχετικά με τη γονική μέριμνα και τις σχέσεις. 

Ας δούμε λοιπόν την πλατωνική συν-γονική μέριμνα, έναν νέο τρόπο για να γίνουμε γονείς!

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να ορίσει δύο άτομα που δεν εμπλέκονται ρομαντικά, αλλά αποφασίζουν να κάνουν παιδιά μαζί. Ίσως δεν είχαν παιδί στο παρελθόν, επειδή δεν είχαν την ευκαιρία ή δεν μπορούσαν να βρουν την κατάλληλη στιγμή ή το άτομο για να το κάνουν.

Πράγματι, κάθε μέρα υπάρχουν όλο και περισσότεροι ιστότοποι αφιερωμένοι σε αυτή τη νέα ιδέα. Αυτό σημαίνει ότι μέσω αυτών των ιστότοπων μπορείτε να συναντήσετε άτομα που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσάς. Και αν βρείτε το σωστό άτομο, μπορεί να ταιριάξετε για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας.

Τί είναι η πλατωνική συν-γονική μέριμνα;

Είναι ένας νέος τρόπος για να γίνεις γονέας. Όταν δύο άτομα αποφασίζουν να το κάνουν, είναι μαζί με μοναδικό σκοπό να αποκτήσουν παιδί. Επομένως δεν είναι ζευγάρι, αλλά και οι δύο μοιράζονται το ίδιο όνειρο, να γίνουν γονείς. 

Έτσι, αυτά τα δύο άτομα μοιράζονται τα ίδια δικαιώματα και είναι και οι δύο εξίσου υπεύθυνοι για το παιδί. Ωστόσο, αυτή η έννοια διαχωρίζει τις συζυγικές σχέσεις από τη σύλληψη και την ανατροφή ενός παιδιού. Είναι ένα νέο στυλ γονικής μέριμνας, όπου τα παιδιά δεν γεννιούνται ως απόγονος ενός παντρεμένου ζευγαριού. 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ένα από τα πιθανά πλεονεκτήματα της πλατωνικής συν-γονικής μέριμνας είναι ότι, επειδή ο καθένας είναι μόνος έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ανάλογα με τη συμφωνία που έχει κάνει με το άλλο άτομο, μπορεί να έχει ακόμη και το 50% του χρόνου για τον εαυτό του. Επίσης, εάν υπάρχει καλή σχέση με τον άλλο γονέα, θα υπάρχει και μεγαλύτερη ευελιξία στο στυλ της γονικής μέριμνας. 

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, πρέπει να καταλήξετε σε πολλές συμφωνίες με κάποιον που μόλις γνωρίσατε και ενδέχεται να προκύψουν πολλές ερωτήσεις και αμφιβολίες. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το κάνετε με έναν φίλο ή κάποιον που γνωρίζετε ήδη. Όμως πιθανότατα δεν θα συνδεθείτε σαν παραδοσιακή οικογένεια. Πράγματι, αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ περίεργος τύπος σχέσης.

Πλατωνική συν-γονική μέριμνα και παιδιά.

Πολλοί άνθρωποι με μια πιο παραδοσιακή νοοτροπία μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτή η ιδέα είναι λίγο σοκαριστική. Πώς μπορείτε να έχετε ένα παιδί με κάποιον που δεν έχετε ρομαντική σχέση με αγάπη; Πως θα μεγαλώσετε αυτό το παιδί;

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες σχετικά με το θέμα, εάν υπάρχει ένα γαλήνιο περιβάλλον μεταξύ των γονέων και αν και οι δύο είναι εξίσου αφοσιωμένοι στο παιδί, πιθανότατα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. 

Φυσικά, μεγαλώνοντας ένα παιδί, όλοι αντιμετωπίζουν ορισμένες προβληματικές καταστάσεις. Όμως, σε γενικές γραμμές, είναι δυνατόν να μεγαλώσουμε ένα παιδί με υγιή τρόπο μέσω πλατωνικής συν-γονικής μέριμνας. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει καλή επικοινωνία και συντονισμός μεταξύ των γονέων. 

Τελικά, αυτή η ιδέα είναι το αποτέλεσμα των πολλών αλλαγών που περνά η κοινωνία. Στην πραγματικότητα, πολλά πράγματα αλλάζουν, ο τρόπος ζωής, οι γονείς, οι σχέσεις και η ατομική μας αντίληψη για τα πράγματα γύρω μας.

Μια ελεύθερη κοινωνία είναι αυτό που κατέστησε δυνατό αυτό το είδος γονικού στυλ. Επιπλέον, σήμερα, αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που δεν θα είχαν γίνει αποδεκτές στο παρελθόν όπως παιδιά που γεννήθηκαν εκτός γάμου.

Έτσι λοιπόν, δύο άτομα είναι μαζί με μοναδικό σκοπό να αποκτήσουν παιδί. Για να γίνει αυτό, και οι δύο γονείς πρέπει να είναι εξίσου ώριμοι και αφοσιωμένοι. Θα πρέπει επίσης να σκεφτούν σοβαρά και να είναι έτοιμοι να παρέχουν σταθερότητα στα παιδιά τους, απολύτως απαραίτητη για να μεγαλώσουν καλά. 

Τέλος, η απόκτηση ενός παιδιού δεν είναι απλά ένα καπρίτσιο της στιγμής. Για να πάρετε αυτή την απόφαση, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε το μέλλον του παιδιού πάνω από όλα. 

«Η μητρότητα έχει ένα πολύ ανθρωπιστικό αποτέλεσμα. Όλα τα άλλα μειώνονται στα ουσιώδη». Meryl Streep.