6 λόγοι για να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στην παιδική χαρά

Η παιδική ηλικία μας προετοιμάζει να γίνουμε ενήλικες γεμάτοι χαρά και όρεξη για τη ζωή. Στην παιδική ηλικία πειραματιζόμαστε, εξερευνούμε και μαθαίνουμε. Και ποιος είναι καλύτερος τρόπος, για να μάθει ένα παιδί, από το να παίζει έξω ελεύθερο;

Πραγματικά δεν μπορώ να βρω τίποτα καλύτερο για να περάσουν καλά τα παιδιά μου, να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν φίλους από την παιδική χαρά. Γι’αυτό το λόγο τα πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ.

6 λόγοι για να πηγαίνουν τα παιδιά παιδική χαρά

Τα παιδιά γυμνάζονται. Παίζουν, τρέχουν, κάνουν μονόζυγο, πηδάνε εμπόδια, μαθαίνουν ισορροπία παίζοντας, σκαρφαλώνουν. Όλα αυτά βοηθούν τα παιδιά μας να έχουν μια καλή φυσική κατάσταση.

Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται. Μαθαίνουν να παίζουν ακόμα και με παιδιά που μέχρι πριν λίγο δεν γνώριζαν, κάνουν νέες γνωριμίες και καινούριους φίλους.

Μαθαίνουν να λύνουν μόνα τους τα προβλήματα τους. Τα παιδιά στην παιδική χαρά μαθαίνουν να ελέγχουν τον εαυτό τους και να λύνουν μόνα τους τις διαφωνίες τους.

Τα βοηθάει να αναπτύξουν το λόγο τους. Τα παιδιά στην παιδική χαρά μιλούν δυνατά για να δώσουν οδηγίες στους φίλους τους, για να μοιραστούν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους.

Έχει πλάκα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τα παιδιά από το παιχνίδι έξω με συνομήλικους. Εκεί έξω παίζοντας, ξεχνάνε τα πάντα και ευχαριστιούνται τη στιγμή.

• Εμείς οι γονείς βρίσκουμε λίγο χρόνο να χαλαρώσουμε κοιτώντας τα παιδιά μας να παίζουν και συνομιλώντας με άλλους γονείς.