Ο μπαμπάς μαθαίνει: τα οφέλη του επιδορπίου γιαουρτιού στο παιδί

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες έχουν ένα βιολογικό ρολόι που ενστικτωδώς «χτυπάει» και τις ωθεί να γίνουν μητέρες.

Όταν δε, έρθει η στιγμή της πρώτης αγκαλιάς, ξέρουν πώς να λειτουργήσουν σε κάθε περίσταση – Μητρικό ένστικτο το χαρακτηρίζουν όσοι γνωρίζουν.

Οι μπαμπάδες από την άλλη δεν θα έλεγα πως ξέρουμε τι να κάνουμε σε κάθε περίσταση. Εμείς – είναι γνωστό και πάλι- πως μαθαίνουμε μαζί με το παιδί μας. Κλαίει το μωρό; Μαθαίνουμε πως βγάζει δόντι. Πεινάει το παιδί; Ε οκ, ξέρουμε πρέπει να φάει.

Το θέμα όμως είναι «τι πρέπει να φάει;».

Το θέμα με τους μπαμπάδες είναι πως μπορεί να μην γνωρίζουμε κάτι, αλλά έτσι και αποφασίσουμε να ασχοληθούμε, ασχολούμαστε τόσο, που γινόμαστε εξπέρ.

Ψάχνοντας λοιπόν τα πιο εύκολα και υγιεινά σνακ για παιδιά, παρατηρήσαμε πως οι περισσότερες συνταγές περιέχουν επιδόρπιο γιαουρτιού κι έτσι αποφασίσαμε να εντρυφήσουμε στο θέμα: Επιδόρπιο γιαουρτιού και τα οφέλη του στο παιδί.

Το επιδόρπιο γιαουρτιού είναι ένα θρεπτικό τρόφιμο – υπέρμαχος για την καλή υγεία του παιδιού. Έχει κρεμώδη υφή που το κάνει εύκολο στην κατανάλωση και το καλύτερο; Δεν λερώνει!!

Όλοι οι μπαμπάδες ξέρουμε πως, όσο πιο καθαρό μένει το σπίτι τόσο πιο χαρούμενη γυναίκα έχουμε 😉

Επανερχόμαστε στα οφέλη του στην παιδική υγεία.

Καταρχήν, τα παιδιά έχουν συγκεκριμένες ανάγκες προκειμένου να αναπτυχθούν σωστά. Έτσι, τα επιδόρπια γιαουρτιού, όπως το DANONINO, είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνη D, συστατικά απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξή τους.

Ας καταλάβουμε όμως τι σημαίνουν όλα αυτά για το παιδί:

Το ασβέστιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο απαραίτητο για τα οστά, τη λειτουργία του εγκεφάλου, των μυών και της καρδιάς.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο στην παιδική διατροφή, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών και προστατεύει από την εμφάνιση οστεοπόρωσης στην ενήλικη ζωή.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό των μικρών βρεφών και παιδιών διότι βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο και την εναπόθεσή του στα κόκκαλα.

Κρίνεται απαραίτητη λοιπόν η επαρκής πρόσληψη των παραπάνω, για να εξασφαλίσουμε την υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Υγιή ανάπτυξη σημαίνει γερά κόκαλα και γερά κόκαλα σημαίνει δύναμη για παιχνίδι!

Παιχνίδι σημαίνει παιδί! Κάθε παιδί πρέπει να παίζει και να το απολαμβάνει για να μπορέσει να αναπτύξει την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή του.

Το ρεζουμέ; Κάνει καλό! Είναι νόστιμο, εύκολο στην κατανάλωσή του και βοηθάει στην υγιή ανάπτυξή του παιδιού!

Προσφέρετε στο παιδί σας όταν επιστρέψει από τις απογευματινές του δραστηριότητες  ένα επιδόρπιο γιαουρτιού και αφήστε το να το απολαύσει χαλαρώνοντας.

Κι όχι μόνο…

Μιας και έρχεται το καλοκαιράκι… Γίνε ο «σεφ της οικογένειας» 😊

Καταψύξτε το επιδόρπιο γιαουρτιού  για λίγες ώρες και κάντε ΤΗΝ έκπληξη στην οικογένειά σας!

Ακόμη και σε συνδυασμό με λίγα φρούτα, μπορεί να αποδειχθεί ένα από τα ωραιότερα σνακ που ένα παιδί θα μάθει να τρώει ακόμη και στην ενήλικη ζωή του, διατηρώντας έτσι μία ισορροπημένη διατροφή.

Και τώρα που διαβάσατε και ενημερωθήκατε, ανοίξτε και ένα επιδόρπιο γιαουρτιού του παιδιού σας, για να καταλάβετε πόσο νόστιμο είναι. Ή καλύτερα απολαύστε το παρέα με το παιδί σας, αναπτύσσοντας μαζί υγιεινές συνήθειες και ευτυχισμένες αναμνήσεις.

*Τα άρθρα έχουν συνταχθεί με την επιστημονική υποστήριξη του DANONINO στο πλαίσιο της μείωσης της παιδικής παχυσαρκίας