Οι κίνδυνοι της πορνογραφίας

Εθισμός

Δεν έχω βρει κάποιον άντρα που να παρακολουθούσε συστηματικά πορνογραφικό υλικό και να είπε πως ήταν εύκολο να το σταματήσει. Ξεκινάει πάντα απλά και αθώα, χωρίς κάποια ένδειξη κινδύνου, με κάποια ταινία σε συνδρομητικό κανάλι ή με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή. Λέμε στον εαυτό μας ότι δεν είναι κάτι λάθος ή ότι δεν είναι τόσο κακό, και όμως το κρατάμε μυστικό.

Πολύ σύντομα, αυτό που θεωρούσαμε ως “ελεγχόμενη κατάσταση” γίνεται μια συνήθεια και κάθε φορά ριζώνει όλο και πιο βαθιά. Ίσως φταίει η έντονη επιθυμία να ζήσουμε αυτό που αναπαρίσταται στην ταινία, αλλά όσο εύκολα γίνεται αυτό συνήθεια και μέρος της καθημερινότητας, τόσο πιο δύσκολος γίνεται και ο αγώνας για να το σταματήσουμε.

Κατεστραμμένες σχέσεις

Οι ερωτικές σχέσεις χρειάζονται να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια. Συμπεριλαμβάνουν θυσίες και ευαισθησία. Όλα αυτά τα πράγματα είναι δύσκολα. Η πορνογραφία είναι φθηνή και ένας γρήγορος τρόπος να τα αποφύγεις όλα αυτά για να πάρεις κάποια στιγμιαία απόλαυση ή παρόμοια συναισθήματα με εκείνα της ερωτικής σχέσης και επαφής. Το πρόβλημα είναι ότι οι πόθοι και οι επιθυμίες που παρουσιάζονται σε μια σχέση αντικαθίστανται από την πορνογραφία.

Το σεξ γίνεται μια εγωιστική αναζήτηση σκηνών αναπαράστασης του σεξ. Οι σεξουαλικές σχέσεις γίνονται πιο φθηνές όταν η επικοινωνία και η επαφή σταματούν να είναι ο στόχος.

Τα ζευγάρια βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια, καθώς τις περισσότερες φορές η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού γίνεται στα κρυφά.

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες του εξωτερικού, μια από τις βασικές αιτίες διαζυγίων είναι η πορνογραφία. Είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά.

Στήριξη της διακίνησης ανθρώπων

Η κάθε επίσκεψη σε κάποιο πορνογραφικό ιστότοπο μπορεί να καταστρέψει ζωές. Ακόμα και εκείνοι που μπήκαν με τη θέλησή τους στη βιομηχανία του πορνό, δηλώνουν ότι έχουν εξαναγκαστεί να κάνουν πράγματα τα οποία είναι οδυνηρά, χωρίς να το θέλουν.

Ένας από τους πιο διάσημους άντρες πρωταγωνιστές πορνογραφικών ταινιών, έφτιαξε προσωπικό λογαριασμό στην ιστοσελίδα Fight the New Drug.

Σε αυτό, έγραψε “έπρεπε να πάω στη δουλειά για να γυρίσουμε μια πορνό ταινία, για να μπορώ να αγοράσω ναρκωτικά για να ξεπεράσω όλο τον πόνο που μου δημιουργούσε η πορνογραφία. Και αυτό έγινε ένας φαύλος κύκλος”.

Ακόμη χειρότερα, η πορνογραφία τροφοδοτεί πολλούς από εκείνους που είναι θύματα διακίνησης.

Σε μια μελέτη του 2003, εξετάστηκαν 854 άνθρωποι που προήλθαν και επιβίωσαν από τη διακίνηση και το 50% από εκείνους είχαν εξαναγκαστεί να κάνουν πορνογραφία.

Η επόμενη γενιά

Τα αγόρια και τα κορίτσια εκτίθενται από νωρίς στην πορνογραφία και εθίζονται. Το να εντοπίσει κανείς κάποιον έφηβο που να μην έχει εκτεθεί σε κάποιο είδος πορνογραφικού υλικού είναι σχεδόν απίθανο.

Μαθαίνουν για το σεξ και τη σεξουαλικότητα από αυτό που βλέπουν στις πορνογραφικές ταινίες ή στα ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή. Παίζουν με τη σεξουαλικότητά τους, στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες ο ένας στον άλλο και ξεκινάνε να είναι σεξουαλικά ενεργοί ακόμη και από την ηλικία των 11.

Τα κάνουν όλα αυτά χωρίς να έχουν την σωστή ανάπτυξη και ωριμότητα να σκεφτούν τις συνέπειες που θα υποστούν μακρoπρόθεσμα. Η πορνογραφία συμβάλλει στην καταστροφή μια γενιάς που έχει ανεπαρκείς γνώσεις για το τι θα πει σεξουαλικότητα και σεξουαλική πράξη.