Αγόρι πνίγηκε 1 ώρα μετά από κολύμπι σε πισίνα! Ο κίνδυνος του «στεγνού» πνιγμού

Johnny-Jackson1

Ο 10χρονος Τζόνυ Τζάκσον από τη Νότια Καρολίνα, δεν πνίγηκε στην πισίνα, αλλά μία ώρα μετά, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου. Τον βρήκε η μητέρα του μελανό και ειδοποίησε το ασθενοφόρο, ήταν όμως, ήδη αργά. 

Το τραγικό περιστατικό αυτού του ξαφνικού θανάτου από πνιγμό δεν είναι πρωτοφανές. Οι γιατροί το χαρακτηρίζουν ως dry drowning” δηλαδή στεγνό πνιγμό και συμβαίνει από υπερβολική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Ο 10χρονος Τζόνυ το πρωί είχε πάει με τη μητέρα του Κασσάνδρα Τζάκσον να κολυμπήσουν σε μία πισίνα και το μεσημέρι επέστρεψαν στο σπίτι.  Ο μικρός αισθανόταν νύστα και πήγε στο δωμάτιό του να αποκοιμηθεί. Ο θάνατος συνέβη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι το παιδί έχασε τη ζωή του από ένα είδος πνιγμονής, επειδή, όπως είπαν το μικρό αγόρι είχε πιει αρκετό νερό μέσα στην πισίνα, κάτι που έφραξε τους πνεύμονές του και είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει πολύ οξυγόνο να αναπνεύσει.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο και συμβουλεύουν τους γονείς, να ελέγχουν τα παιδιά τους μέσα στην πισίνα και να ζητούν αμέσως βοήθεια όταν δουν ότι τα παιδιά τους δεν αναπνέουν σωστά.

Δείτε την ιστορία στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε τί λένε οι παιδίατροι για το «στεγνό» πνιγμό και τί πρέπει να προσέχετε στα παιδιά σας:

Πηγή