Οι τρόποι με τους οποίους διδάσκετε (χωρίς να το θέλετε), το γιο σας να είναι κακός!

Μήπως κάποια στιγμή ακούσατε άθελά σας, το γιο σας να μιλάει με κάποιον φίλο του σε πολύ έντονο τόνο και χρησιμοποιώντας «βαριές» λέξεις, όπως για παράδειγμα τη λέξη «μίσος» για να περιγράψει τα συναισθήματα και τις απόψεις του;  Ευτυχώς, αφού του μίλησε, κατάλαβε την κακή επιλογή λέξεων. 

Ωστόσο, ήταν μια σημαντική υπενθύμιση για σας, ως μπαμπάς που ο γιος σας παίρνει πράγματα, θετικά και αρνητικά, λεκτικά μη λεκτικά από εσάς. 

Αυτό ισχύει για όλους τους μπαμπάδες. Τα αγόρια δεν γίνονται άντρες και κύριοι, χωρίς σωστή καθοδήγηση από καλούς άντρες στη ζωή τους, ειδικά από τον πατέρα τους. Όπως επίσης τα «κακά» αγόρια δεν γίνονται έτσι χωρίς επιρροή. 

Προσέξτε λοιπόν τι πρέπει να αποφύγετε:

 

  • Μην κοροϊδεύετε άλλους ανθρώπους μπροστά τους.

Είτε γίνεται αυτό με αστεία είτε από κακή πρόθεση, η κοροϊδία των άλλων μπροστά στο γιο σας αφήνει ένα πολύ κακό αντίκτυπο.  Στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα ότι μία τέτοια συμπεριφορά είναι αποδεκτή, όταν βλέπουμε άλλους που είναι διαφορετικοί από εμάς. 

 

  • Μη χάνετε την ψυχραιμία σας μαζί του ή με άλλα άτομα.

Πολύ λίγα πράγματα είναι τόσο τοξικά σε έναν άνθρωπο όσο ο ανεξέλεγκτος θυμός. Πολλά αγόρια μεγαλώνουν έχοντας σαν ανάμνηση σοβαρές πληγές από τον θυμό του πατέρα τους. Και έτσι πολλά αγόρια μεταφέρουν αυτόν τον θυμό του πατέρα στην ενηλικίωση και στην ανατροφή των δικών τους παιδιών.

 

  • Μην απαντάτε ποτέ στο παιδί με σαρκασμό.

Έχετε ζητήσει από το γιο σας να κάνει κάτι και το παιδί σας ζήτησε μία διευκρίνιση; Και αν ναι, μήπως απαντήσατε με σαρκαστικό ή συγκαταβατικό τόνο, όπως «δεν σου το είπα ήδη;» Δυστυχώς, ο πατέρας που δεν θα αποκαλούσε ποτέ το παιδί του «ηλίθιο» μπροστά του, μπορεί να το κάνει μιλώντας με σαρκασμό. Η καλύτερη θεραπεία για τον σαρκασμό και μη δημιουργία «κακών» αγοριών είναι η υπομονή, η ηρεμία και η ταπεινότητα. 

 

  • Έλλειψη σεβασμού στις γυναίκες. 

Στο σπίτι σας, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ασέβεια προς τις γυναίκες ή τα κορίτσια, όπως επίσης και στις σχέσεις σας με το γιο σας μη δείξετε ποτέ ότι δεν σέβεστε τις γυναίκες. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τη μητέρα και τις αδελφές, αν υπάρχουν, του γιου σας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε και μιλάτε γενικά για τις γυναίκες. Τα αγόρια που μεγαλώνουν χωρίς τον απαιτούμενο σεβασμό προς αυτές,  είχαν συνήθως κακά παραδείγματα που ακολουθούν τώρα στη ζωή τους. 

Απλά σκεφτείτε: πως θα αισθανόσαστε αν ο μελλοντικός γαμπρός σας αντιμετώπιζε την κόρη σας με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζατε εσείς τις γυναίκες στη ζωή σας;

Χωρίς αμφιβολία, ο γιος σας θα είναι ο γαμπρός κάποιου!

«Ο γιος σου θα γίνει αυτό που είσαι και όχι αυτό που εσύ λες και θέλεις να γίνει».