Ώρα για TV, ώρα μαζί!

Δεν είναι πια απομόνωση αλλά κοινός χρόνος – και μάλιστα άκρως διασκεδαστικός, ακόμη κι εκπαιδευτικός!

Η ώρα μας μαζί μπροστά στην TV μπορεί να μας φέρει πιο κοντά – αυτό τουλάχιστον μας έχει δείξει η δική μας εμπειρία σαν οικογένεια.

Παρά τη δαιμονοποίηση της τεχνολογίας και του binge-watching, εμείς ως γονείς συνειδητοποιήσαμε ότι περνώντας μια ώρα μαζί με τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση ερχόμασταν πιο κοντά. Και το ζήσαμε ειδικά την εποχή των λοκντάουν. Τότε ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά αργά, ζούσαμε παγιδευμένοι σε μια «λούπα» της ίδιας μέρας στο repeat και όσο για την ψυχολογία μας… όσοι πέρασαν τα λοκντάουν, δηλαδή όλοι, τα ξέρουν.

Τότε, ο άντρας μου είχε μια έμπνευση: «Ποιος είναι για ποπ κορν και παιδικά;», είπε ένα απόγευμα. Σηκώσαμε όλοι τα βλέμματα από τις οθόνες μας και στην αρχή τον κοιτάξαμε περίεργα. Αλλά και πάλι, γιατί όχι; Δεν είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε, προφανώς.

Εκείνο το βράδυ ήταν πραγματικά μια αποκάλυψη για μας – περάσαμε τέλεια! Και εν τέλει καθιερώσαμε τη συνήθεια «ποπκόρν και παιδικά» για πολλούς και διάφορους λόγους. Μείνετε μαζί μου, γιατί έχει ενδιαφέρον και… πολλά plot twists!

Μαζί με τα παιδιά στην TV, συζητάμε για τα πράγματα που βλέπουμε και απαντάμε σε διάφορες απορίες τους – μια ερώτηση για ένα επεισόδιο Τομ & Τζέρι μπορεί να οδηγήσει σε ολόκληρη συζήτηση για την εποχή του Μεσαίωνα! Ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά αποκτώντας έναν κοινό αγαπημένο ήρωα του οποίου εκτιμάμε και σχολιάζουμε τις αποφάσεις, τις κινήσεις, τις ηθικές επιλογές. Μια ταινία που απολαμβάνουμε και σχολιάζουμε μαζί μπορεί να εμπνεύσει ένα παιδί να διαβάσει το βιβλίο στο οποίο είναι βασισμένη, ανοίγοντάς του έναν ολόκληρο νέο κόσμο. Κάποιες μέρες όπως αυτές που ζούμε σήμερα, όταν ο άντρας μου κι εγώ μπορεί να είμαστε πολύ κουρασμένοι ή λόγω καιρού ή συνθηκών (βλ. πανδημία ακόμα σε εξέλιξη) να μην μπορούμε να βγούμε έξω με τα παιδιά, αντί να απομονωθούμε στις δικές μας οθόνες χαλαρώνουμε μαζί τους βλέποντας παιδικά – εννοείται με ποπ κορν!

Τώρα, οι στιγμές αυτές έγιναν για όλους μας ακόμη πιο όμορφες, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, με την πλατφόρμα EON Kids από τη Nova. Εκεί μπορούμε να διαλέξουμε ό,τι θέλουμε από την πλούσια συλλογή On demand και τα 7 διαφορετικά παιδικά κανάλια με ασφαλές και ποιοτικό περιεχόμενο. Για κάθε παιδί έχουμε δημιουργήσει ένα προφίλ ανάλογα με το ηλικιακό group του – έτσι, ακόμη και χωρίς εμάς δίπλα τους, τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία τους.

Ανυπομονούμε λοιπόν να βλέπουμε όλοι μαζί EON Kids, αλλά και να κερδίζουμε! Από τις 6 Φεβρουαρίου, δεν χάνουμε τα καινούργια επεισόδια Τόμας το Τρενάκι στο Boomerang με εντελώς ανανεωμένο fun content… και μαζί την ευκαιρία να κερδίσουμε ένα σετ Τόμας το Τρενάκι ή ένα βιβλίο Η Ιστορία των Θαρραλέων! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να διεκδικήσουμε ένα από τα 40 σετ ή τα 10 βιβλία είναι να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας στην ειδική φόρμα και παίρνουμε αυτόματα μέρος στην κλήρωση.

«Ποιος είναι για ποπ κορν και παιδικά», λοιπόν;