Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τις… ψείρες!

Οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των ψειρών κι αυτό γιατί στους χώρους αυτούς η φθειρίαση κάνει «πάρτι».

Η φθειρίαση του τριχωτού της κεφαλής είναι μια παρασίτωση με πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Και όπως είναι φυσικό κάθε γονέας που βρίσκει ψείρες στο κεφαλάκι του παιδιού του αναστατώνεται και ανησυχεί.

Τι πρέπει να έχουν οι γονείς κατά νου:

Αν κάποιος έχει ψείρες δεν σημαίνει πως δεν είναι καθαρός. Γνωρίζοντάς το οι γονείς το μεταφέρουμε και στα παιδιά μας αποφεύγοντας κάθε πιθανό «στίγμα» προς όποιον έχει ψείρες.

Άλλωστε είναι τόσο απλό να απαλλαγούμε από αυτές. Αρκεί να ακολουθήσουμε κατάλληλη θεραπεία.

Προτού μιλήσουμε για τη θεραπεία, ας γνωρίσουμε καλύτερα τον «εχθρό» μας.

Τι είναι η ψείρα;

Η ψείρα είναι ένα μικροσκοπικό ζωύφιο το οποίο τρέφεται μόνο με ανθρώπινο αίμα.

Η θηλυκή ψείρα ζει περίπου 1 μήνα και γεννά 3-7 αυγά την ημέρα.. Από τα αυγά “γεννιούνται” καινούργιες ψείρες μετά από 7 μέρες.

Πως κολλάμε ψείρες;

Η ψείρα μπορεί να μεταδοθεί από παιδί σε παιδί με άμεση επαφή των κεφαλιών τους. Οι ψείρες κινούνται (σέρνονται) στο τριχωτό του κεφαλιού, αλλά δε μπορούν ούτε να πηδήξουν, ούτε να πετάξουν.

Οι ψείρες μπορεί να μολύνουν οποιονδήποτε, αλλά τα παιδιά ηλικίας 3-11χρονών φαίνεται ότι κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι ψείρες δεν κάνουν κοινωνικές διακρίσεις μια που μολύνουν και πλούσιους και φτωχούς, αλλά και καθαρούς και βρώμικους. Οι γονείς, να μη νοιώθετε ενοχές για την καθαριότητα του παιδιού ή του περιβάλλοντα χώρου. Άλλες είναι οι προτιμήσεις τους. Αν το παιδάκι της φιλενάδας σας δεν κολλάει εύκολα το χρωστά μάλλον στον τύπο των μαλλιών του (άγρια και σγουρά με μπούκλες μαλλιά ) που δεν προτιμά η ψείρα.

Τα κορίτσια (με μακριά μαλλιά με μπούκλες κ.λ.π.) και τα παιδιά με ίσια (λεία) μαλλιά μολύνονται ευκολότερα.

Στα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές χαρές, τις κατασκηνώσεις και όπου υπάρχει συγχρωτισμός πολλών παιδιών οι ψείρες εξασφαλίζουν πανεύκολα το «φαγητό» τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διατρέφονται μόνο με ανθρώπινο αίμα, δε μπορούν να πετάξουν ή να πηδήξουν και άρα τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν από κατοικίδια ή άλλα ζώα, στα οποία δεν προσκολλώνται για να τραφούν.

Βρήκατε ψείρες; Πώς τις αντιμετωπίζουμε και πώς γίνεται να μην κολλήσουμε ξανά;

Ήρθε η ώρα για να αντιμετωπίσετε τις ψείρες; Η λύση είναι τόσο απλή και φιλική για τα κεφαλάκια των μικρών παιδιών που ο «εφιάλτης» τελειώνει γρήγορα!

Προτού προχωρήσουμε σημειώνουμε πως χρήση αντιφθειρικού γίνεται μόνο αν έχει βρεθεί μια ζωντανή, κινούμενη ψείρα – ποτέ απλά «έτσι, για να είμαστε σίγουροι»!

Εμείς επιλέγουμε τα προϊόντα Hedrin καθώς έχουν φυσική και όχι χημική δράση και υπάρχει διαφορετικό προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Hedrin Solution: Το μοναδικό προϊόν στην αγορά που είναι κατάλληλο από 6 μηνών. H λοσιόν δρα σε 1 ώρα. Επαναλάβετε την εφαρμογή μετά από 7 ημέρες για τυχόν αυγά που στο μεταξύ εκκολάφθηκαν.

Hedrin Plus: Ένα προϊόν με γρήγορη δράση, σε 15 μόλις λεπτά. Κλινικά αποδεδειγμένο ότι σκοτώνει τις ψείρες και τα αυγά τους.

Hedrin Treat & Go: Η εύκολη λύση, ιδανική για παιδιά που θέλουν απλά να βγουν έξω και να παίξουν. Όταν στεγνώσει, παραμένει στα μαλλιά των παιδιών ενώ παίζουν, πηγαίνουν στο σχολείο ή κοιμούνται. Απαιτούνται δύο εφαρμογές, σε διάστημα 7 ημερών.

Σπρέι conditioner Hedrin Protect & Go: εύκολο στη χρήση, προλαμβάνει τη φθειρίαση, έχει άρωμα μάνγκο-πορτοκάλι που γεμίζει φρεσκάδα τη διάθεσή μας και παράλληλα δρα και σαν conditioner ξεμπερδεύοντας τα μαλλάκια του παιδιού μας. Άρα και πρόληψη και φροντίδα!