Ποια είναι καλή ηλικία για να πάει το παιδί παιδικό

Η ερώτηση για τον παιδικό σταθμό: Μπορεί να πλησιάζει το καλοκαίρι και αυτό σημαίνει το κλείσιμο των σχολείων, όμως πολλές οικογένειες με παιδάκια ηλικίας 2-4 έχουν την απορία πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάει το παιδί τους στον παιδικό.

Συχνά ακούω γονείς που δουλεύουν και λείπουν τις πρωινές ώρες από το σπίτι να ανησυχούν για το τι πρέπει να κάνουν. “Το παιδί στο σπίτι με τη γιαγιά ή τη νταντά ή καλύτερα παιδικός;”

Αυτό που συνήθως απαντώ στους γονείς είναι τα παιδιά να πηγαίνουν παιδικό από την ηλικία των τριών και μετά. Και αυτό γιατί από αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι πιο αυτόνομα ψυχικά και έτσι τους είναι πιο εύκολο να απομακρυνθούν από τη σιγουριά του σπιτιού.

Πολλοί γονείς όμως δεν έχουν την άνεση να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι μέχρι εκείνη την ηλικία. Και τότε τι γίνεται;

Πατήστε για τη συνέχεια

Αναστασία Φωκά

Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας.