Πώς θα προβλέψετε την πρώτη λέξη του παιδιού σας

protileksi

Όλες οι μαμάδες έχουν ώς στόχο η πρώτη λέξη του παιδιού τους να είναι μαμά και όχι μπαμπάς. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει! Ή μήπως μπορεί;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, τα πρώτα λόγια του μωρού είναι πολύ πιο πιθανό να συνδέονται με οπτικές ενδείξεις (δηλαδή το να βλέπει τη μαμά να εμφανίζεται στο οπτικό του πεδίο) παρά με λεκτικές (δηλαδή να του λέει τη λέξη μαμά ξανά και ξανά).

Όλες οι μαμάδες έχουν ώς στόχο η πρώτη λέξη του παιδιού τους να είναι μαμά και όχι μπαμπάς. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει! Ή μπορεί;

Ξέρετε γιατί ; Έχει να κάνει με το πώς εξελίσσεται η γλώσσα ενός βρέφους.

Η οπτική μνήμη είναι το το σημείο όπου τα μωρά προσπαθούν να συνδέσουν τις λέξεις με τα αντικείμενα. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα μωρό βλέπει ένα αντικείμενο (για παράδειγμα, ένα μπουκάλι) ξανά και ξανά, είναι πιο πιθανό να το αναγνωρίσει και τελικά να συνδέσει μια λέξη για αυτό.

Είναι τόσο απλό.

Για να το θέσουν αυτό το τεστ, οι ερευνητές έβαλαν πραγματικές κάμερες στα κεφάλια των μωρών για να δούν με το πως μοιάζει ο κόσμος από τη δική τους πλευρά.

To συμπέρασμα λοιπόν είναι οτι τα μωρά βλέπουν πολύ λιγότερα από ο,τι νομίζουν οι ενήλικες οτι βλέπουν, και είναι πιο πιθανό να κατανομάζουν τους ανθρώπους και τα πράγματα από ένα περιορισμένο οπτικό πεδίο στην πορεία τους.

Ίσως ήρθε η ώρα να το πείτε αυτό στο σύζυγος σας; Ή μήπως όχι;

Το άρθρο διαβάσαμε στο daddy-cool.gr