4 λόγοι για να μη μείνετε σε ένα γάμο για χάρη των παιδιών

‘Eνα διαζύγιο δεν είναι μια εύκολη απόφαση, όμως μπορεί να αποτελεί την καλύτερη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο γάμο σας. Η απόφαση αυτή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν υπάρχει ένα παιδί.

Πολλές φορές ακόμα και η σκέψη φαντάζει τρομακτική. Και τότε είναι που αρχίζετε να σκέφτεστε ότι το παιδί σας αξίζει να είναι ευτυχισμένο και τότε είναι που μπορεί να διστάσετε και τελικά να μη χωρίσετε.

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με τους γονείς ενωμένους, όποιο και αν είναι το τίμημα. Αυτά τα ζευγάρια επιλέγουν να μείνουν σε δυστυχισμένους γάμους για χάρη των παιδιών τους.

Δυστυχώς επιλέγοντας να μη χωρίσουν, μπορεί να τους κάνουν μεγαλύτερο κακό από ότι αν χώριζαν. Εάν και εσείς επιλέξετε να μείνετε μαζί μόνο και μόνο για τα παιδιά σας τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε μια σειρά από προβλήματα. Εδώ είναι πέντε λόγοι για να επανεξετάσετε την επιλογή σας.

Τα παιδιά μεγαλώνοντας θα έχουν λανθασμένη εντύπωση για το γάμο. Με το να μένετε μαζί χωρίς να αγαπιέστε, τους διδάσκετε ότι ο γάμος είναι μια στενάχωρη συνύπαρξη, όπου η αγάπη και ο έρωτας δεν έχουν καμία θέση. Επίσης θα μπερδευτούν γιατί θα σας βλέπουν να ζείτε ξεχωριστές ζωές ενώ θα εξακολουθείτε να είστε παντρεμένοι.

Θα διδάξετε στα παιδιά σας τη μετριότητα αντί να πολεμάνε γι αυτό που θέλουν. Ναι σωστά διαβάσατε. Αν παραμείνετε σε έναν δυστυχισμένο γάμο επιλέγετε το συμβιβασμό και τη μετριότητα και αυτό έχει αντίκτυπο σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

Θα είναι δυσαρεστημένα επειδή θα αισθάνονται τη δυστυχία σας. Τα παιδιά είναι πολύ πιο διορατικά από ο,τι νομίζουμε. Όσο και να προσπαθείτε να τους κρύψετε την αλήθεια εκείνα γνωρίζουν ότι δεν είστε ευτυχισμένοι. Και σίγουρα το να περιμένετε να μεγαλώσουν και να πάνε στο πανεπιστήμιο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε τα επόμενα χρόνια της ζωής σας.

Εξάλλου τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν είναι ευτυχισμένοι και οι γονείς τους.

Τα παιδιά έχουν πρότυπο τους γονείς, άρα και τη ζωή που κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι θα αποδεχθούν την έγγαμη ζωή που κάνετε σα να είναι κάτι το φυσιολογικό και μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας μεγαλώνοντας. Είναι αυτό που πραγματικά θέλετε για εκείνα;

Η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι αν θέλετε αυτή τη ζωή για τα παιδιά σας. Ακριβώς επειδή μένετε μαζί μόνο για χάρη τους δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο από το διαζύγιο. Θα μπορούσατε να πάρετε τη μεγάλη απόφαση και να χωρίσετε εφόσον είστε δυστυχισμένοι και να παλέψετε για κάτι καλύτερο.

Θα είναι εύκολο; Όχι. Υπάρχουν εγγυήσεις ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν θετικά; Όχι. Αλλά ακόμα και η προσπάθεια που κάνετε, είναι ένα παράδειγμα για τα παιδιά σας ότι μερικές φορές χρειάζεται να παλέψεις για να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις και για να είσαι ευτυχισμένος.

πηγή: jenny.gr