Τί με άγχωσε όταν έμαθα ότι θα κάνω κόρη

Καταρχήν να σας πω πως σαν άντρας κάθε άλλο παρά προοδευτικός είμαι.

Όσο κι αν το «παίζω» μοντέρνος, παίζω μπάλα, βγαίνω μόνος μου με τους φίλους μου, έχω εξαιρετική σχέση με τη γυναίκα μου, κατά βάθος δεν είμαι! Και το κατάλαβα όταν έμαθα ότι θα κάνω κόρη.

Αντικειμενικά, θέλω να βγαίνω αλλά η γυναίκα μου να βγαίνει άντε για κανέναν καφέ, να γελάω με τους φίλους μου όταν περνάει μια ωραία γυναίκα αλλά να εκνευριστώ απεριόριστα αν κοιτάξει κάποιος τη δική μου γυναίκα κ.ο.κ.

Όταν λοιπόν μας ανακοίνωσε ο γιατρός πως “περιμένουμε κορίτσι” ένιωσα ένα σοκ.

Κόρη; Τί εννοεί κόρη; Πώς θα κάνω κόρη; Μπάλα με ποιόν θα παίζω; Αυτοκινητάκια; Πώς θα ανταπεξέλθω στο γεγονός ότι θα μεγαλώσει και θα έχει…. Φίλο;; φίλο;; Μην τα πολυλογώ…

Η κόρη ήρθε και αλήθεια δεν την αλλάζω ούτε για όλα τα αγόρια του κόσμου! Θεέ μου με κάνει ΌΤΙ ΘΕΛΕΙ, ότι θέλει αλήθεια. Με κοιτάει και λιώνω, μου ανοιγοκλείνει τα ματάκια της και κόβονται τα γόνατα μου… Τώρα είναι τριών ετών, ολόκληρη κοπέλα, μιλάει ροδάνι και εγώ, κοτζάμ άντρας παραδοσιακός παίζω με τις κούκλες τις, μου χτενίζει τα μαλλιά και έχω μάθει όλα τα παιδικά απέξω.

Όταν πρωτοήρθε όμως δυσκολεύτηκα και το παραδέχομαι.

Καταρχάς, δεν ήξερα πώς να την πιάσω.

Ήταν τόσο μικρούλα που με τα τεράστια χέρια μου φοβόμουν θα την σπάσω. Η λύση; Αγάλι αγάλι.. Σιγά-σιγά και στις αρχές με την επίβλεψη της Αννούλας μου την αγκάλιαζα τρυφερά και καθιστός μην γίνει κάτι και σκοντάψω. Έπειτα βελτιώθηκε το άγχος μου και πλέον την πετάω και ψηλά αεροπλάνο! (ελπίζω να μην διαβάσει το άρθρο η Αννούλα…)

Ένα δεύτερο εμπόδιο ήταν το μπάνιο της.

Με τίποτα δεν μπορούσα, φοβόμουν τόσο πολύ ότι θα την πονέσω που ίδρωνα. Και έπειτα δεν ήξερα «πώς» να την πιάσω! Είναι κορίτσι κι ό,τι κι αν πείτε ένιωθα άβολα να την ακουμπήσω. Εκτός το μπάνιο είχαμε την αλλαγή της πάνας… άλλη μάχη μέχρι να μάθω να μην φοβάμαι μη την λερώσω και της προκαλέσω κάποια μόλυνση..

Η λύση σε αυτά ήταν απλή και υπάρχει διαθέσιμη για κάθε πατέρα, σε κάθε φαρμακείο!

Η κρέμα Νοvaquasol Cherie όχι μόνο έκανε ευκολότερη τη ζωή μου αλλά το κυριότερο ήταν η καλύτερη επιλογή για την κόρη μου.

Είναι μία καταπραϋντική κρέμα σε εύχρηστη μορφή spray, ιδανική για την καθημερινή φροντίδα του βρεφικού δέρματος σε κάθε αλλαγή πάνας και προστασίας από σύγκαμα, κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Spray! Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να βάλετε χέρια για να την απλώσετε και κάτι ακόμη, που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ιδανική όχι μόνο για το σύγκαμα στο ποπουδάκι αλλά και για τους μικροερεθισμούς που εντοπίζονται στις μικρές πτυχές «κοινώς δίπλες» που συχνά δημιουργούνται στα χεράκια και στα μπουτάκια.

Κι όχι μόνο αυτό! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως είναι τρομερά εύχρηστη, εφαρμόζεται γρήγορα εύκολα και χωρίς άγχος και όχι μόνο μετά το μπάνιο. Είτε είμαστε βόλτα στο πάρκο, σε εστιατόριο ή και στην παραλία δεν με πιάνει πανικός να την αλλάξω! Γίνονται όλες οι κινήσεις εύκολα και χωρίς κανέναν κίνδυνο μόλυνσης (ναι, είναι μία σκέψη που πάντα μεγεθύνω στο μυαλό μου) καθώς δεν χρειάζεται επάλειψη!

Σημαντική σημείωση δε προς όλους τους μπαμπάδες που «κρατάμε» τα έξοδα του σπιτιού υπό έλεγχο, είναι ένα προϊόν με πρακτική συσκευασία των 125 ml που είναι αρκετή για περίπου 225 εφαρμογές (Ναι, τις μέτρησα), ΑΡΑ είναι και εξαιρετικά οικονομική.

Κι έτσι όλα καλά αν και για να είμαι ειλικρινής ακόμη αισθάνομαι άβολα.. Ειδικά κάτι στιγμές που τρέχει γυμνή το σπίτι μετά το μπάνιο και φωνάζει: Μπαμπάαααα έχω πουλακι! (ωχ! Θεέ μου…)

Ας μιλήσουμε τώρα για το παιχνίδι.

Όπως προείπα, εγώ ξέρω από μπάλα και αυτοκίνητα. Ε, πια ξέρω από κούκλες, από κομμωτήριο και από νοικοκυριό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να παίξεις παιχνίδια με την κόρη σου γιατί τα παιδιά έχουν τόση φαντασία, που ουσιαστικά απλά ακολουθείτε όσα λέει. Την παρέα μας θέλει το παιδί για να είναι ευτυχισμένο! Τίποτα άλλο…

Και κάπως έτσι, έχω ξεπεράσει όσα με κάνουν να αισθάνομαι άβολα με την κόρη μου.

Όλα…

Ψέματα… στη σκέψη ότι θα έχει αγόρι με πιάνει τρέλα. Δεν θέλω να τo συζητήσω…