MILFs εναντίον DILFs

f65bbdebfa6933e52214d976c7c42f49

Μία ιδιαίτερη κατηγορία μαμάδων έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση, το διαδίκτυο και τις ανδρικές συζητήσεις (και φαντασιώσεις): οι MILFs. Για τους μη γνωρίζοντες, MILF είναι μία κατά γενική ομολογία σέξι μητέρα ή ακόμα και μια γυναίκα που, το μη νεαρό της ηλικίας της, σε κάνει να υποθέτεις ότι μπορεί να είναι μητέρα.

Κάπου εδώ, θα μοιραστούμε μαζί σας ένα μυστικό: οι MILFs ή Mothers I’d Like to F*ck όπως είναι η επεξήγηση του ακρωνυμίου, δεν υπάρχουν στ’ αλήθεια! Σκεφτείτε το. Τις συναντάμε στο διαδίκτυο σχεδόν παντού ή τέλος πάντων σε όλα τα καλά τα μέρη, αλλά, περιέργως, υπάρχουν ελάχιστες αποδείξεις για το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των γυναικών, δηλαδή τη μητρότητα. Και εξηγούμαι: Δε θα δεις ποτέ φωτογραφία μιας MILF να φροντίζει το παιδί της. Ευτυχώς κιόλας. Αυτή η παράλειψη όμως, δε γίνεται μόνο εσκεμμένα και για ρεαλιστικούς λόγους. Αυτή καθαυτή η ουσία του πόσο «hot» θεωρείται μια MILF, κρύβεται στo γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς πως πρόκειται στ’ αλήθεια για τη μητέρα κάποιου.

Οι DILFs από την άλλη, ή οι Dads I’d Like to F*ck, είναι ένα νεότερο φαινόμενο και εντελώς διαφορετικό. Θεωρούνται σέξι, ακριβώς επειδή έχουν παιδιά. Είναι ποθητοί ακριβώς για το λόγο ότι είναι γονείς και δεν το κρύβουν. Και προφανώς, πολύ ποθητοί, εφόσον το διαδίκτυο είναι γεμάτο πλέον με φωτογραφίες μπαμπάδων με τα μωρά τους. Οι φωτογραφίες, αν το καλοσκεφτείτε, είναι απλά φυσιολογικές. Μπαμπάδες να κάνουν απλά μπαμπαδίστικα πράγματα όπως το να σπρώχνουν ένα καρότσι, να κουβαλάνε ένα μωρό στην αγκαλιά τους ή να το κάνουν στοργικά μπάνιο. Αρκετοί από αυτούς, εμφανίζονται με μούσια και τατουάζ. Όχι ακριβώς το μοντέλο του συμβατικού πατέρα που έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι δηλαδή.

Κι όμως! Ο λόγος που οι γυναίκες τους θεωρούν hot, είναι ακριβώς αυτή η αντιπαράθεση: άντρες που δείχνουν την ευαίσθητη πλευρά τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως με τις MILFs. Οποιαδήποτε αναζήτηση στο Google για τον όρο MILF, θα πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως από το ιστορικό αναζήτησής σας. «Αγάπη μου, στ’ ορκίζομαι, απλά ήθελα να μάθω τι σημαίνει MILF». Μπορεί να πιάσει την πρώτη φορά, αλλά μέχρι εκεί…

Ίσως η διαφορά να έγκειται στις προσδοκίες. Όλοι περιμένουμε από τις γυναίκες να είναι καλές και στοργικές μαμάδες. Αυτό μας μαθαίνουν, ότι οι γυναίκες είναι βιολογικά προγραμματισμένες για τη μητρότητα. Είναι τόσο κοινότοπο, που δεν χρειάζεται καν να το σκεφτείς. Όταν ένας άντρας βλέπει μια γυναίκα στην παιδική χαρά να σκύβει για να βάλει ένα τσιρότο στο γόνατό της κόρης της και να την παρηγορεί, δε ρίχνει δεύτερη ματιά. Εκτός αν η συγκεκριμένη γυναίκα είναι πραγματικά «καυτή», φοράει βαθύ αποκαλυπτικό ντεκολτέ που το μοστράρει εσκεμμένα καθώς σκύβει. MILF ALERT! Τότε, ναι πρόκειται για MILF. Αλλά δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα είναι μάνα και μας φτιάχνει ο τρόπος που φροντίζει το παιδί της. Καμία σχέση. Είναι απλώς μια ωραία γκόμενα που τυγχάνει να έχει και παιδί. «Τι, έχει παιδί; Αποκλείεται…»

Αυτή η διαπίστωση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους DILFs. Ναι, πρόκειται για ελκυστικούς άντρες – μπαμπάδες. Δεν είναι η ομορφιά όμως αυτή που κάνει έναν άντρα DILF, αλλά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός πατέρας. Όσο κι αν ακούγεται άσχημο, ο πήχης της γονεϊκότητας για τους άντρες γενικά, δεν είναι ψηλά. Βέβαια, αυτό σιγά σιγά φαίνεται να αλλάζει, αλλά πολλές φορές μοιάζει με άνιση μάχη.

Ξεκινούμε καταρχάς σε μειονεκτική θέση. Αν ήμασταν εμείς αυτοί που κυοφορούσαν και γεννούσαν, τότε θα ήταν διαφορετική ιστορία. Αν για παράδειγμα, ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της τριχοφυίας στην πλάτη ήταν για να σκουπίζεις το μωρό, δε θα μας φαινόταν αξιοσημείωτο να βλέπουμε ένα μπαμπά να περπατάει χέρι-χέρι με την κόρη του, ή να φιλάει τρυφερά το γιο του. Θα ήταν προφανώς αυτό που είχε προγραμματιστεί βιολογικά να κάνει. Δυστυχώς οι τρίχες στην πλάτη είναι άχρηστες (και σε καμία περίπτωση δε βοηθούν στο να θεωρηθείς DILF). Ένα άλλο πρόβλημα είναι η κοινωνική αποδοχή της ως επί το πλείστον ξεπερασμένης ιδέας του ηλίθιου πατέρα που φοβάται να δείξει αγάπη και στοργή και βρίσκεται εκεί μόνο και μόνο για να παρέχει οικονομική στήριξη για την οικογένειά του. Έτσι, το να βλέπεις έναν άνδρα να μοιράζεται μια τρυφερή στιγμή με τα παιδιά του θεωρείται ακόμα, δυστυχώς, αξιοσημείωτο και, ως εκ τούτου, σέξι.

Για φανταστείτε όμως, μια μέρα στο κοντινό μέλλον οι DILFs, όπως και οι MILFs, να μην υπάρχουν πια. Μπορεί να μοιάζει με άπιαστο όνειρο, αλλά δεν θα ήταν καταπληκτικό οι φωτογραφίες των μπαμπάδων DILFs, να ήταν απλώς ωραίοι άντρες, κάποιας ηλικίας; Να συνειδητοποιούσαμε ότι οι μπαμπάδες είναι πραγματικά εξίσου ίσοι ως γονείς και να «αντικειμενοποιούνται» μόνο για την εμφάνιση τους; Ότι δεν έχει δα και ιδιαίτερη σημασία που σπρώχνουμε τα παιδιά μας στην κούνια της παιδικής χαράς, κάνουμε μοναδικούς κότσους τα μαλλιά των κοριτσιών μας, αλλάζουμε επιδέξια μία πάνα ή χαμηλώνουμε για ένα αξιολάτρευτα υπερβολικό φιλί. Μόλις οι γυναίκες πιστέψουν ότι οι άντρες μπορούν να φροντίζουν τέλεια τα παιδιά, τίποτα από τα παραπάνω δε θα τις εντυπωσιάζει πια. Θα είναι κάτι το αναμενόμενο.

Μέχρι τη στιγμή που κάποιος μπαμπάς σκύψει να δώσει στο παιδί του ένα φιλί και θεωρηθεί ότι έχει ωραίο κώλο και ότι είναι ωραίος γκόμενος. DILF ALERT! «Τι, έχει παιδί; Αποκλείεται…»

dilfs-of-disneyland

Πηγή: The Good Men Project