Καλό Παράδεισο Άννυ…

17073588612_f57ff874d

Είναι μια μέρα θλίψης σε όλη την Ελλάδα. Παραμερίζουμε την οργή και τον θυμό. Άλλωστε αυτά δεν αρκούν για να ξαναφέρουν πίσω τη μικρή Άννυ.

Δε θα σταματήσουν άλλους πατεράδες ή μητέρες να μετατραπούν σε κτήνη που αν δεν σκοτώσουν ανυπεράσπιστα παιδιά, θα καταστρέψουν για πάντα παιδικές ψυχές ή θα τις ποτίσουν με φόβο και οργή για να ξεσπάσουν αργότερα ως ενήλικες.

Η οργή είναι μεταδοτική. Από γενιά σε γενιά. Δε σταματάει εύκολα. Θέλει τεράστια αποθέματα αγάπης για να τιθασευτεί και αρκεί μια σπίθα για να ξεσπάσει.

Την Άννυ θα τη θυμόμαστε με το χαμόγελο της φωτογραφίας που επέλεξε η μητέρα της για να την αναζητήσουμε όλοι εμείς. Πόσο συχνά όμως κατέφευγε σε αυτό το τόσο όμορφο και γλυκό χαμόγελο η Άννυ; Πόσες φορές μπορεί να είχε κρυφτεί για να γλυτώσει το θυμό και τη βία;

Πόσες Άννυ υπάρχουν εκεί έξω σήμερα; Πόσες μαμάδες άλλων Άννυ υπάρχουν εκεί έξω σήμερα; Που δεν τόλμησαν να μιλήσουν; Που δεν κατάφεραν να προστατεύσουν το παιδί τους;

Που ίσως σήμερα δεν τολμούν να αναφέρουν στο περιβάλλον τους την σημερινή τραγική είδηση. Που μπορεί ζώντας μέσα σε ένα παρόμοιο περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας καθημερινά, να μην έχουν καν νοιαστεί να δούνε ειδήσεις.

Πόσοι αντιδράσαμε ακούγοντας κάποια στιγμή στην ζωή μας φωνές και χτυπήματα να καλέσουμε την αστυνομία ή ακόμη και να χτυπήσουμε την διπλανή πόρτα; Πόσοι σιχτιρίσαμε σήμερα, πόσοι θα θέλαμε να αυτοδικήσουμε με εξίσου φρικτό τρόπο αλλά και πόσοι από εμάς απλά θα θέλαμε να αγκαλιάσουμε αυτή την Άννυ της φωτογραφίας και να την προστατέψουμε;

Πριν γίνουν όλα αυτά. Να νιώσει ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι μόνο βία. Η βία είναι στους λίγους. Που πρέπει εμείς οι υπόλοιποι κάθε ημέρα να τους κάνουμε λιγότερους. Να τους αφανίσουμε.

Με μία αγκαλιά. Με ένα χαμόγελο. Με μία κίνηση που να φανερώνει ότι υπάρχει και αγάπη εκεί έξω, που δε φοβάται, που δεν κρύβεται, που προστατεύει, που είναι εκεί για κάθε ζωντανό πλάσμα που ζει δίπλα μας και έχει την ανάγκη μας, είτε είναι κάποια άλλη Άννυ, είτε κάποιος πρόσφυγας, είτε ακόμη και ένα εγκαταλελειμένο κουτάβι.

Μακάρι η Άννυ με τη θυσία της, να σώσει μία τουλάχιστον ακόμη Άννυ εκεί έξω, από κάποιον από όλους εμάς που μπορεί σήμερα να ξύπνησε. Μακάρι να σώσει πολλές Άννυ εκεί έξω. Να σώσει όλους εμάς τους ανθρώπους.

Καλό ταξίδι Άννυ. Συγνώμη. Μακάρι να βρεις τον παράδεισο που σου στερήσαμε…

Ένας μπαμπάς

rest_in_peace_daniel_rees_horner__by_elementeleven-d6zm2g2

Πηγή