5 μαγικές στιγμές/δραστηριότητες μπαμπά-παιδιού

Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, το μητρικό ένστικτο γεννάται τη στιγμή που η μητέρα αγκαλιάζει το παιδί της. Για τον μπαμπά εκείνη τη στιγμή γεννάται ένα ένστικτο προστασίας της οικογένειας του, όμως το «πατρικό ένστικτο» θέλει λίιιιγο περισσότερο χρόνο.

Ο μπαμπάς δένεται με το παιδί του διαφορετικά. Όταν ακούσει το πρώτο «μπαμπά», όταν το μωρό αρχίζει να επικοινωνεί μαζί του, αρχίζει να τον ζητά, να υπάρχει περισσότερη επαφή μεταξύ τους. Εκεί γεννάται μία αγάπη αξεπέραστη.

Υπάρχουν λοιπόν, αρκετοί τρόποι για να περνάει ένας μπαμπάς δημιουργικό χρόνο με το παιδί του αυξάνοντας την επαφή και την επικοινωνία τους.

5 μαγικές στιγμές/δραστηριότητες μπαμπά-παιδιού:

-Κάντε μπάνιο το μωρό σας:

Σε βρεφική ηλικία προτείνεται ο μπαμπάς να κάνει μπάνιο το μωρό. Τις στιγμές του μπάνιου υπάρχει μία μαγική σύνδεση καθώς το μωρό χαλαρώνει αφήνεται εντελώς στη φροντίδα του γονέα και φυσικά, κάνει φατσούλες τόσο ακαταμάχητες που σου κάνει την «καρδιά κομμάτια» – με την καλή έννοια!

-Αλλάξτε πάνα:

Μπορεί να μην ακούγεται ως τοπ διασκεδαστική δραστηριότητα με το παιδί σας όμως είναι τόοοσες πολλές οι πάνες που χρειάζεται ένα μωρό που με λίγη καλή διάθεση από μέρους σας μπορεί να μετατραπούν σε  ουσιαστικές στιγμές. Η αλλαγή της πάνας είναι ένας τρόπος να ασχοληθείτε με το μικρό σας, να το αγγίξετε, να επικοινωνήσετε και να εξοικειωθείτε μαζί του. Προσπαθήστε, όση ώρα το αλλάζετε, να εστιάσετε το βλέμμα σας στο δικό του και να του μιλάτε. Θα δείτε ότι θα απολαμβάνει τη φροντίδα σας και θα χαίρεται κάθε φορά που θα έχετε αυτή την προσωπική επαφή μαζί του. Ο δεσμός σας έτσι θα γίνεται όλο και πιο δυνατός!

-Βόλτα με το αυτοκίνητο:

Ο μπαμπάς συνήθως απολαμβάνει την οδήγηση. Μία ωραία ιδέα λοιπόν, που μπορεί να εφαρμοστεί από βρεφική ηλικία και να γίνει ένας μικρός «θεσμός» μεγαλώνοντας, είναι να παίρνει ο μπαμπάς το παιδί και να κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο. Βάλτε μουσική, τραγουδήστε, μιλήστε στο παιδί σας και «οργώστε» τους δρόμους παρέα. Να έχετε πάντοτε το παιδί ασφαλές στο κάθισμα αυτοκινήτου. Έχουμε προτείνει και στο παρελθόν την αγορά ενός συστήματος μεταφοράς το οποίο περιέχει κάθισμα αυτοκινήτου Huggy Gr. 0+ (πολύ ελαφρύ μόνο 3,7 κιλά), το οποίο στερεώνεται και αφαιρείται εύκολα στη βάση για το αυτοκίνητο, στη βάση Standup ή στον σκελετό του καροτσιού, χωρίς αντάπτορες.

-Διάβασε στα παιδιά σου παραμύθια πριν κοιμηθούν.

Οι μπαμπάδες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό… κι ας μην το ξέρουν. Γιατί όμως; Τα παιδιά έχουν συνηθίσει πάντα μία γυναίκα να είναι αυτή που θα πει το παραμύθι, είτε στο σχολείο η δασκάλα, είτε στο σπίτι η μαμά. Αυτό από μόνο του δίνει προβάδισμα στο μπαμπά! Οι τελευταίες έρευνες υποστηρίζουν ότι όταν οι μαμάδες λένε το παραμύθι, μένουν κολλημένες στην ιστορία χωρίς να βάζουν φανταστικά στοιχεία. Από την άλλη, όταν αναλαμβάνουν οι μπαμπάδες το ρόλο του παραμυθά, αλλάζουν λίγο την ιστορία, συχνά ξεφεύγουν και εντελώς από την πλοκή, απαντούν σε ερωτήσεις του παιδιού, αλλά κάνουν και οι ίδιοι ερωτήσεις. Έτσι, τελικά το παιδί κερδίζει περισσότερα καθώς αναπτύσσεται η φαντασία του και η αφαιρετική του σκέψη.

-Αθληθείτε παρέα:

Για τη δική σας φυσική υγεία αλλά και την υγιή ανάπτυξη του παιδιού σας, μια εξαιρετική σκέψη είναι η ενασχόληση σας μαζί με κάποιο άθλημα ή οποιαδήποτε μορφής άσκηση. Πχ. Μπορείτε να πάρετε το καρότσι και να πάτε βόλτα στο πάρκο, στη θάλασσα, στο βουνό ή οπουδήποτε ενδείκνυται για άσκηση. Προτείνουμε τα καρότσια Trilogy ή Quad από τα συστήματα μεταφοράς Quattro της Inglesina στα οποία ανήκει και το προαναφερθέν κάθισμα αυτοκινήτου, καθώς έχουν εξαιρετικά προσεγμένο σχεδιασμό που θα επιτρέπει στο παιδί σας να απολαμβάνει βόλτα χωρίς κραδασμούς αλλά και να κοιμηθεί με πλήρη ασφάλεια.

Ό,τι κι αν κάνετε να θυμάστε. Σιωπηλά ή φωναχτά, για κάθε παιδί είσαστε ο ήρωας του. Μπορεί να θυμώνετε σε στιγμές μα πάντα το ξεχνάτε και παίζετε μαζί τους καλύτερα από όλους. Κάνετε τα καλύτερα αστεία τόσο που ξεκαρδίζεστε. Μπορεί να λείπετε αρκετές ώρες αλλά έχετε πάντα όρεξη να παίξετε και να ακούσετε τα παιδιά σας.

Μην ξεχνάτε, τα παιδιά σας θαυμάζουν, σας θεωρούν τον πιο δυνατό, τον πιο γρήγορο, τον πιο ικανό άνθρωπο στον κόσμο. Για κάθε παιδί, ο μπαμπάς μπορεί να βρει λύση σε κάθε πρόβλημα, να επιδιορθώσει ότι έχει χαλάσει, να σώσει ολόκληρο τον κόσμο.

Μπαμπά, το παιδί Σ’ ΑΓΑΠΑΕΙ.

*εάν ψάχνεις σύστημα μεταφοράς που περιέχει το καρότσι αλλά και το κάθισμα αυτοκινήτου που αναφέρθηκαν προηγουμένως τότε σου προτείνουμε το σύστημα μεταφοράς Trilogy QUATTRO™ που επιτρέπει την ευέλικτη αλλαγή από τον περίπατο με το καρότσι στο σπίτι και έπειτα στο αυτοκίνητο χωρίς διακοπές και ενοχλήσεις στον πολύτιμο ύπνο του μωρού. Τα συστήματα QUATTRO™  διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό τους πορτ-μπεμπε, σκελετό με την αναστρέψιμη θέση περιπάτου, κάθισμα αυτοκινήτου Huggy Gr. 0+, βάση Standup, στρώμα και Welcome PadTM για το πορτ-μπεμπέ, καλάθι μεταφοράς αντικειμένων, ποτηροθήκη και ποδόσακο για το καρότσι.

Για το μήνα Μάιο, με την αγορά των συστημάτων μεταφοράς Trilogy ή Trilogy Plus παίρνετε δώρο το ελαφρύ καρότσι, Blink της Inglesina! Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.inglesina.gr.