Μπαμπάς, ο ήρωας των παιδιών

image credits: mattyphotography

Όσο παρατηρώ τη σχέση των παιδιών με τον μπαμπά τους ανακαλύπτω ότι είναι πραγματικά ο ήρωάς τους.

Χθες, η Ίριδα έπαιζε με ένα αρκουδάκι που τραγουδάει, ξαφνικά αυτό σταμάτησε να λειτουργεί, το πήρα στα χέρια μου, του άλλαξα μπαταρίες, αλλά τίποτα… το αρκουδάκι δεν λειτούργησε ξανά.

Το παιδί με κοιτούσε καθώς προσπαθούσα να βρω μια λύση και με ρώτησε “μαμά, τι έπαθε;” της απάντησα “δεν ξέρω, προσπαθώ να καταλάβω” και με πολύ άνεση η Ίριδα μου είπε “μαμά, αστό θα το φτιάξει ο μπαμπάς”. χαμογέλασα και της είπα ότι έχει δίκιο.

Αυτή την ιστορία την έχω ζήσει πολλές φορές, “ο μπαμπάς τα φτιάχνει όλα” , “ο μπαμπάς θα μου μάθει να κάνω ποδήλατο”, “που είναι ο μπαμπάς, μου δένει καλύτερα τα κορδόνια στα ποδοσφαιρικά παπούτσια”, “ο μπαμπάς τα ξέρει όλα” και πολλές άλλες τέτοιες απολαυστικές δηλώσεις.

Μπαμπάς, ο ήρωας των παιδιών

Ο μπαμπάς είναι ο ήρωας των παιδιών, είναι αυτός που θα καθίσει μαζί τους να δει παιδικά και θα ξέρει όλες τις ατάκες, τα ονόματα των ηρώων αλλά και την αγαπημένη σκηνή του κάθε παιδιού. Μπορεί να θυμώσει αλλά το ξεχνάει γρήγορα και συνεχίζει το παιχνίδι μαζί τους.

Κάνει τα καλύτερα αστεία, ο μπαμπάς μπορεί να κάνει τα παιδιά του να ξεκαρδιστούν από τα γέλια. Του αρέσει να πηγαίνει μαζί τους στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Λέει τις καλύτερες ιστορίες πριν τον ύπνο. Μπορεί να λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι αλλά έχει πάντα όρεξη να παίξει και να ακούσει τα παιδιά του.

Τα παιδιά τον θαυμάζουν, τον θεωρούν τον πιο δυνατό, τον πιο γρήγορο, τον πιο ικανό άνθρωπο στον κόσμο. Φυσικά ο μπαμπάς μπορεί να βρει λύση σε κάθε πρόβλημα, επιδιορθώνει ότι έχει χαλάσει, φουσκώνει μπάλες και ρόδες από ποδήλατα, κολλάει τα χέρια της κούκλας που έχουν ξεκολλήσει.

Και το σημαντικότερο είναι πάντα εκεί για μια αγκαλιά, ένα φιλί και ένα “σ’ αγαπώ”.