Ο πατέρας της ελληνικής τηλεόρασης

πατέρας-greek-tv1
Από όλες τις ελληνικές σειρές που έχετε παρακολουθήσει, ποιός πατέρας είναι ο “αγαπημένος” σας;

Ο πατέρας ως ρόλος: 
Αν μπορεί να δημιουργηθεί μια λίστα με χαρακτήρες που επαναλαμβάνονται στις σειρές και ιδιαίτερα στην ελληνική τηλεόραση τότε ο ρόλος του “μπαμπά” έχει σίγουρα μια θέση στην πρώτη τριάδα.

Άλλωστε, κακά τα ψέματα, όσο κι αν διαφέρει ο χαρακτήρας, ο έλληνας πατέρας (όπως και η ελληνίδα μάνα) έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους την απεριόριστη αγάπη και αδυναμία που έχουν στα παιδιά τους, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Έτσι “δίνουν τροφή” στους σεναριογράφους για αμέτρητα ίδια αλλά διαφορετικά σενάρια και χαρακτήρες.

Ψάξαμε στις αναμνήσεις μας και θυμηθήκαμε τους πιο αγαπημένους.. (Σαφώς αφήσαμε εκτός λίστας αρκετούς από τους αμέτρητους ρόλους που έχουν μείνει χαραγμένοι στη μνήμη του κοινού).

Πατέρας no1: Ο Νικηφόρος από το 50-50.

Μα τι χαρακτήρας ήταν αυτός; Πόσο ιδιαίτερος, πόσο γέλιο μας έχει χαρίσει;
Πόση υπερβολή στον τρόπο που αγαπούσε τη “μικρή” του Ναταλίτσα..

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος έχει παίξει τον ρόλο του μπαμπά αρκετές φορές, έφερε στο προσκήνιο την εσωτερική υπερβολή που κάθε πατέρας αισθάνεται μόλις αποκτήσει κόρη αλλά δεν μπορεί, για την ψυχική ηρεμία της κόρης του κυρίως- και όχι γιατί δεν θέλει ;-), να εκφράσει στην πραγματική ζωή.

Αγαπημένη σκηνή:

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σκηνή όπου πληροφορείται από τη Ναταλίτσα, ότι ο γαμπρός του δεν θέλει να βαφτίσουν το εγγόνι του Νικηφόρο… Υπερβολικός, υπερεπιτυχημένος, υπέροχος ρόλος.

Πατέρας no2: Ο “θρύλος” Διονύσης

Ο Γιάννης Μπέζος, έπαιξε για δεύτερη φορά τον ρόλο του πατέρα με τεράστια επιτυχία στην σειρά “Ευτυχισμένοι Μαζί”.

Δυο οικογένειες, μια με γιους και μια με κόρες ενώνονται όταν ο Διονύσης, Γιάννης Μπέζος, παντρεύεται την Ελένη, Κατερίνα Λέχου και καλείται να τιθασεύσει τα δικά του παιδιά και τις κόρες της νέας του γυναίκας.

Δυσκολία ρόλου:

Γίνεται ένας “ολυμπιακάκιας” δείγμα κλασσικού παραδοσιακού πατέρα να λύσει τις διαφωνίες του με διάλογο;
Γίνεται..

Έτσι τα ευτράπελα είναι αμέτρητα, όπως και το γέλιο.

Πατέρας no3: Γιώργος Κωνσταντίνου, ο παλιός..

Στα “7 κακά της μοίρας μου” ο Γιώργος Κωνσταντίνου είχε γιο τον Λάμπη Λιβιεράτο.

Μια σειρά αρκετά παλιά αλλά με πολύ χαρακτηριστική αντίθεση γενεών.
Πως είναι να έχεις γιο “επαναστάτη” και εσύ να ανήκεις σε έναν άλλο κόσμο; Πώς συνυπάρχεις, πώς διατηρείς ισορροπίες..

Σίγουρα πολλοί από εμάς μπορούμε να δούμε μικρά χαρακτηριστικά των δικών μας πατεράδων, εκείνων που ανήκαν σε μια γενιά αυστηρή με ισχυρούς κανόνες και από το “πουθενά” έπρεπε να καταλάβουν τη νέα γενιά, τη “φιλελεύθερη..

Πατέρας no4: Γιάγκος Δράκος – Λάμψη

Για το τέλος της λίστας, αφήσαμε έναν – όχι τόσο εύκολο να ταυτιστείς μαζί του- πατέρα που απλά έχει μείνει στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Ζάμπλουτος, επιβλητικός, παθιασμένος με τη ζωή και τις γυναίκες, ο Γιάγκος Δράκος δεν υπήρξε ακριβώς υπόδειγμα πατέρα, ωστόσο τον αγαπήσαμε με τα ελαττώματά του.

Παρότι είχε πάρα πολλές δουλειές, καθώς διοικούσε τράπεζες, ναυτιλιακές εταιρίες κι εργοστάσια, ο Γιάγκος ποτέ δεν παρέλειπε να στέκεται δίπλα στα παιδιά του, και δη στις δύσκολες στιγμές τους, όπως για παράδειγμα σε κάθε μια από τις 35 περίπου απαγωγές της κόρης του Τατιάνας. ”

Περιμένουμε με χαρά τη δική σας άποψη για τον “αγαπημένο μπαμπά” της ελληνικής τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμη:  Αν είχες τη δύναμη να πεις οτιδήποτε στον πατέρα σου, τι θα του έλεγες;