5 Μύθοι για το σεξ αφότου γίνετε γονείς

Το σεξ είναι απαραίτητο για τους γονείς

Ενώ είναι αντικειμενικά υπέροχο να κάνεις σεξ με έναν σύντροφο, η έρευνα δείχνει ότι η ένωση των αντίστοιχων σεξουαλικών οργάνων δεν είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα της εγγύτητας και της συντροφικότητας. Στην πραγματικότητα, αυτά τα συναισθήματα αφορούν λιγότερο το σεξ και περισσότερο τον ερωτισμό.

Αλλά ποια είναι η διαφορά; Η ψυχοθεραπεύτρια Esther Perel, μια από τις κορυφαίες εμπειρογνώμονες για τη δυναμική των ανθρώπινων σχέσεων, σημειώνει ότι ο ερωτισμός αφορά την καινοτομία, την περιέργεια, την αφή και το παιχνίδι. Δεν πρόκειται για ωμότητα.

Σημειώνει, επίσης, ότι, όταν τα ζευγάρια αρχίζουν να απευθύνονται ο ένας στον άλλο με το ίδιο ενδιαφέρον και εφευρετικότητα που απευθύνονται συνήθως στα παιδιά τους, οι συμπεριφορές αρχίζουν να αλλάζουν. Μόλις πυροδοτηθεί αυτό το ενδιαφέρον, το σεξ είναι συχνά το αποτέλεσμα. Και καλύτερο σεξ μάλιστα. Αυτό είναι απλά ένα μπόνους.

Τα παιδιά σκοτώνουν το πάθος

Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να νιώσουν σεξουαλική διέγερση τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού, οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό δε διαρκεί για πάντα. Ναι, έχοντας ένα παιδί θα αλλάξει το σεξ. Αλλά το διαφορετικό δεν σημαίνει πάντα και το χειρότερο.

Για παράδειγμα, μια μελέτη δείχνει ότι το καλύτερο σεξ για τους μπαμπάδες δεν είναι όταν απομακρύνονται από τα παιδιά τους, αλλά όσο περνάνε χρόνο μαζί τους.

Ερευνητές από το Georgia State University διαπίστωσαν ότι οι γονείς ανέφεραν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και αισθάνονταν πιο ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους όταν μοιράζονταν ισότιμα τα καθήκοντα γονικής μέριμνας. Που προτείνουν ότι ένας μπαμπάς που είναι απασχολημένος με τη φροντίδα των παιδιών του, πιθανότατα θα αισθανθεί ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Είναι αδύνατον να βρεις χρόνο για σεξ μετά τα παιδιά

Τα παιδιά αναγκάζουν τους ρυθμούς της ζωής ενός ζευγαριού να γίνουν πιο οργανωμένοι. Αυτό είναι γεγονός. Και αν οι γονείς σκέφτονται να βρουν χρόνο για να συνευρεθούν με τον ίδιο τρόπο που το σκέφτονταν πριν από το παιδί, θα είναι σε μια απογοήτευση να βρουν κενά στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, αυτό μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί με κάποιο απλό σχεδιασμό. Ναι, μπορεί να φαίνεται ξενέρωτο να βάλετε το σεξ σε πρόγραμμα, αλλά μερικές φορές αυτό είναι που χρειάζεται. Αλλά, όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, το κλειδί είναι στην αντίληψη του χρονοδιαγράμματος.

Οι γονείς που την εξισώνουν με δουλειές θα χαθούν. Ωστόσο, οι γονείς που δε βλέπουν την ώρα να γλιστρήσουν και να προετοιμαστούν πιθανότατα θα καταλήξουν να έχουν μερικές σούπερ καυτές στιγμές.

Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο

Αυτός ο μύθος εξαρτάται πραγματικά από τον ορισμό του «περισσότερου». Αν οι γονείς δεν έχουν σεξουαλική επαφή ή μόνο βρίσκουν χρόνο μόνο για μια φορά το μήνα, τότε τελικά, θα ήταν καλύτερα.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το όφελος των περισσότερων επαφών έχει ένα όριο.

Ερευνητές από το University of Toronto Mississauga διεξήγαγαν μια μελέτη παντρεμένων ζευγαριών με παιδιά για να προσπαθήσουν να καταλάβουν πώς το σεξ συνδέεται με την ευτυχία. Ήρθε στο απόλυτα αναμενόμενο συμπέρασμα ότι όσοι έκαναν σεξ ήταν πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που δεν έκαναν.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, ήταν το συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ τέσσερις φορές την εβδομάδα δεν ήταν πιο ευτυχισμένα από όσους το έκαναν μία φορά την εβδομάδα. Περισσότερο κουρασμένοι; Σίγουρα. Αλλά όχι πιο ευτυχισμένοι.

Τα παιδιά που μπαίνουν μέσα κατά τη διάρκεια του σεξ θα τραυματιστούν ψυχικά

Ένα από τα εμπόδια για τους γονείς για να κάνουν σεξ είναι η πεποίθηση ότι το μυαλό ενός παιδιού θα καταρρεύσει εάν τύχει να περιπλανηθεί στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας φυσικής σεξουαλικής συνεύρεσης. Παρόλο που αυτό θα μπορούσε να είναι αληθές αν η γονική αντίδραση είναι κριθεί από πανικό και έντονες αντιδράσεις. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί.

Ο γονέας και ο σεξουαλικός εμπειρογνώμονας Deborah Roffman έχει μερικά απλά βήματα για εκείνους που αρνήθηκαν να κλειδώσουν την πόρτα τους και βρήκαν ένα παιδί έκπληκτο από ένα μυθικό κτήνος με δύο πλάτες.

Πρώτα, σταματήστε τα πάντα και καλύψτε τα σώματά σας ήρεμα και χωρίς δράμα. Δεύτερον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το παιδί έχει μηδενική αντίληψη για το τι συμβαίνει, οπότε είναι καλύτερο να απαντήσετε με βάση την αντίδραση που βλέπετε στο πρόσωπο του παιδιού σας.

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η αντιμετώπιση της ανάγκης τους για ένα ποτήρι νερό. Εάν το παιδί σας παρουσιάζει κάποιο φόβο ή σύγχυση σχετικά με αυτό που έχει δει, ο Roffman σημειώνει ότι είναι απολύτως σκόπιμο να το αγκαλιάσετε και να το παρηγορήσετε. Τέλος, προτείνει ότι οι γονείς δεν πρέπει να πουν ψέματα, εάν ερωτηθούν τι συμβαίνει.

Θα πρέπει να μιλήσουν στο επίπεδο του παιδιού τους, αλλά και να καταλάβουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας επαναλαμβανόμενης συζήτησης για το σεξ.