“Περιμένω να φωνάξεις μπαμπά”

Αντράκι μου,

Δεν ξέρω αν ποτέ το διαβάσεις αυτό, αλλά σήμερα που συμπληρώνεις ένα χρόνο στη ζωή μας θέλω να μοιραστώ μαζί σου κάποιες λίγες αναμνήσεις- σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό.

…οι ευχές του μπαμπά σου Βαγγέλη

Όλα ξεκίνησαν πριν πολλούς μήνες, το Φεβρουαριο του 2016 όταν ακούσαμε για πρώτη φορά την καρδούλα σου να χτυπάει ζωηρά και δυνατά μέσα από την κοιλιτσα της μαμάς σου.

Κάθε μήνα μετά από αυτά ανυπομονούσαμε να έρθει το επόμενο ραντεβού για να την ακούσουμε ξανά, και σιγά σιγά σε βλέπαμε να μεγαλώνεις και από μια μικρή κουκκίδα στην οθόνη του υπερηχογράφου, να γίνεσαι σιγά σιγά ανθρωπάκι.

Στριφογυρίζες, ανεβοκατεβαίνες, κλωτσούσες για εννέα σχεδόν μήνες και πριν από ακριβώς ένα χρόνο πρωί πρωί ακούσαμε το κλάμα σου για πρώτη φορά και είδαμε τη φατσούλα σου που ήρθε στο κόσμο μας να γίνει ο ίδιος ο κόσμος μας. 

Από τις πρώτες μέρες σε φώναζα καθαρματάκι, γιατί αυτό ακριβώς ήσουν και ακόμα είσαι.

Τους τέσσερις πρώτους μήνες ξεχάσαμε τι θα πει ύπνος, κάθε 2 ώρες ξεσηκώνες τον κόσμο με τη φωνούλα σου για να φας και δεν σε προλαβαίναμε με τίποτα.

Για να κοιμηθεις σε παίρναμε αγκαλίτσα- τότε που χωρουσες στο ένα μας χέρι- και σε κουνούσαμε πέρα δώθε μέχρι να κλεισεις τα ματάκια σου. Καθαρματάκι από τα λίγα… Μετά ήρθε η γκρίνια και νέος κύκλος με ανησυχίες μέχρι να βγάλεις το πρώτο σου δοντάκι. 

Κάθε μέρα δε ότι και να κάναμε όσο και να σε κουράζαμε πριν τις 12 δεν κοιμόσουν με τίποτα. Έτσι σου βγήκε και το “ξενυχτης” που ήρθε κο έδεσε με το “καθαρματάκι”. Και τι έχουμε ακόμα να δούμε…

Πριν από λίγο καιρό μπουσουλησες για πρώτη φορά και τώρα περιμένουμε να σταθείς στα ποδαράκια σου και να κανείς τα πρώτα σου βήματα. Περιμένω σύντομα να πεις τις πρώτες σου λεξούλες, να με φωνάξεις μπαμπά… 

Κάθε μέρα μαζί σου είναι μια καινούργια εμπειρία. Σκαρφίζομαι συνέχεια βλακείες για να σε κάνω να γελάς. Το γέλιο σου είναι ότι πιο όμορφο έχω ακούσει στη ζωή μου και το χαμογελάκι σου είναι το πιο υπέροχο θέαμα. 

Θέλω να σου υποσχεθώ ότι θα σε φροντίζω και θα σε προσέχω για πάντα αλλά δεν θα το κάνω γιατί μπορεί να μην τα καταφέρω και δεν αξίζεις να σου λέω ψέμματα. Θα κάνω όμως τα πάντα για να είσαι χαρούμενος και κάθε μέρα θα βρίσκω ένα τρόπο να σε κάνω να γελάς.

Κάθε φορά που σε κοιτάζω εύχομαι να μη μεγαλώσεις και να μεινεις το μωράκι μου για πολύ καιρό ακόμα, αλλά από την άλλη ανυπομονώ να μεγαλώσεις και να γίνεις το φιλαράκι μου, να μου λες τα νέα σου, να ζητάς τις συμβουλές μου, να κάνουμε μαζί πολλές τρέλες!

Καθαρματάκι μου χρόνια σου πολλά, χαμογελαστά και τρέλα σαν εσένα. Θα είμαι κοντά σου και πάντα θα σε κάνω να γελάς, ότι και να γίνει…

Χρονια πολλά Τζωρτζίνο μου!