Πόσο εξοικειωμένος είναι ο μπαμπάς με την τεχνολογία;

mpampastechnologia
Τεχνολογία:Βλέπουμε τις σημερινές μαμάδες να κάνουν blogging, να πραγματοποιούν ενημερώσεις στο Facebook να ανεβάζουν φωτογραφίες στο instagram, να δημιουργούν πίνακες στο pinterest κ.λπ. Τι γίνεται όμως με τους πατεράδες; Πόσο εξοικειωμένοι είναι με την τεχνολογία και τι πραγματικά τους αφορά;

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι μπαμπάδες ακολουθούν και αυτοί το ρεύμα της εποχής. Κι όχι απλά το ακολουθούν… Σύμφωνα με μια έρευνα για την οικογενειακή ζωή, κάποιοι πατεράδες μπορεί να ασχολούνται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες τους με την κοινωνική δικτύωση.

Οι πατεράδες, έχουν κατά μέσο όρο 26 περισσότερους διαδικτυακούς φίλους από τις μητέρες και 7% περισσότερες πιθανότητες να είναι φίλοι με τα παιδιά τους σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Άρα; Άρα προκύπτει ότι ο μπαμπάς αφιερώνει περισσότερο σημαντικό χρόνο με τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Οι απανταχού “σύγχρονοι” πατεράδες χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Να ψάχνουν νέες ηλεκτρονικές συσκευές, να χαζεύουν στο youtube αστεία βίντεο, παρουσιάσεις αυτοκινήτων, να παρακολουθούν αγώνες και πολλά πολλά άλλα.

Πολλοί δε, έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα “blogs για μπαμπάδες”.

Το συμπέρασμα που δείχνει να προκύπτει από σχετικές παρατηρήσεις είναι ότι οι μπαμπάδες είναι εξίσου ή περισσότερο ενημερωμένοι για κάθε νέο τεχνολογίας, έχουν άποψη και ξέρουν συνεχώς τι παίζει απλώς το κάνουν “αθόρυβα” χωρίς τόσο διατυμπανισμό στα social media.

Ποιά η άποψη σας;

Στην οικογένειά σας ποιος από τους δύο γονείς είναι πιο εξοικειωμένος με την τεχνολογία;

Διαβάστε ακόμη: Η τεχνολογία μπορεί να αντικαταστήσει πολλά, όχι όμως την αγάπη…