Τα παιδιά καταστρέφουν το σεξ ή μήπως όχι;

jumping1

Η γέννηση των παιδιών μας σίγουρα αποτελεί την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μας. Ατελείωτες στιγμές χαράς και παιχνιδιού, συγκίνησης και περηφάνιας ξεκινούν με το που θα αντικρύσει το μωρό μας τον κόσμο.

γράφει ο Κωνσταντίνος Μητρούδης

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Για την ακρίβεια, η χαρά, το παιχνίδι, η συγκίνηση, η περηφάνια και όλα τα θετικά που έρχονται, είναι μόνο ένα μικρό διάλειμμα ανάμεσα σε πολλά, πολλά αρνητικά όπως οι βρωμερές πάνες, τα εκκωφαντικά κλάματα, η αϋπνία, η κούραση, η ελαχιστοποίηση της κοινωνικής μας ζωής και πολλά ακόμη, αλλά σταματάω εδώ για να μην πέσετε σε κατάθλιψη.

Μέσα σε όσα λοιπόν παίρνουν την κάτω βόλτα, όταν προστίθεται κάποιο νέο μέλος στην οικογένειά μας, είναι και το σεξ. Ναι! Γιατί να το αρνηθούμε; Οι μέρες που βρισκόμασταν συχνά με τη γυναίκα της ζωής μας, οι μέρες που αυτές οι συνευρέσεις διαρκούσαν περισσότερο κι από τις διαφημίσεις του Σταρ και που κάθε λογής παιχνίδια, (εσώ)ρούχα, ερωτόλογα και ό,τι άλλο η φαντασία μας επίτασσε να χρησιμοποιήσουμε, έκαναν αυτές τις συνευρέσεις συναρπαστικές, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ή μήπως όχι;

Τα ζευγάρια που πραγματικά τους λείπει το σεξ, έστω και όχι ως η εξιδανικευμένη μορφή που μπορεί να έχουν στο μυαλό τους, βρίσκουν θετική την κάθε εμπειρία και εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Πριν μας πιάσει λοιπόν κατάθλιψη ή – Θεός φυλάξει – πριν αρχίσουμε να αναζητούμε αλλού πορτοκαλιές, είναι ανάγκη να δούμε τα θετικά που μπορεί να φέρει στη ζωή μας το νέο μέλος της οικογένειας ΚΑΙ στον τομέα του σεξ. Και εξηγούμαι:

– Ανακαλύπτουμε (ξανά) την τέχνη της αποπλάνησης

Επειδή από τον ρόλο του γονέα, δεν μπορούμε πατώντας έναν διακόπτη να περάσουμε σε ρομαντικό mood, χρειάζεται αρκετές φορές να «ζεστάνουμε» λίγο το κλίμα. Ένα ερωτικό σημείωμα στο ψυγείο ώστε να το βρει όταν ξυπνήσει ή όταν επιστρέψει από τη δουλειά, ένα πρόστυχο μήνυμα στο κινητό όταν δεν θα το περιμένει ή μια σέξι φωτογραφία. Ένα ψιθυριστό «σ’ αγαπώ» ή ένα «σε θέλω» ή «είσαι πολύ όμορφη σήμερα» στο αυτί, ακόμα και αν φοράει τις ίδιες φόρμες που φορούσε τις τελευταίες 5 ημέρες, ακόμα και αν εκείνη την ώρα πλένει τα πιάτα, με το μωρό να κλαίει πίσω, ακόμα κι αν δεν το εννοούμε εκείνη τη δεδομένη στιγμή, μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα.

jumping2

– Ανακαλύπτουμε (ξανά) τη σημασία της ειλικρίνειας

Μερικές φορές βέβαια, όση από τη γοητεία του James Bond και να επιστρατεύσουμε, τίποτα δεν φαίνεται να την κάνει να θέλει να υποκύψει στους νοσηρούς σκοπούς μας. Γι’ αυτές τις φορές, ίσως βρούμε αποτελεσματικό ένα αναπάντεχο κόλπο: να της πούμε ξεκάθαρα τι ακριβώς θέλουμε να κάνει και σε ποιο ακριβώς σημείο του σώματός μας θέλουμε να το κάνει. Ο ίδιος ο γάμος σημαίνει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις και πως πολλές φορές κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε όρεξη εκείνη τη στιγμή να κάνουμε, αλλά τα κάνουμε ούτως ή άλλως, ξέρετε, για το καλό της ομάδας. Στην ανάγκη, βάλτε τη να διαβάσει το άρθρο της Dr. Rodman που εξηγεί γιατί οι σύζυγοι πρέπει να κάνουν σεξ, ακόμα και αν δεν θέλουν. Εξηγείστε της πως αισθάνεστε και γιατί σας λείπει. Έτσι, στο τέλος, ίσως θυμηθεί και πόσο πολύ της αρέσει. Άλλωστε, μερικές φορές, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά: δεν θα μυρίσει και τα νύχια της για να καταλάβει τι θέλετε και τα υπονοούμενα μπορεί να θαφτούν κάτω από τόνους ρουτίνας και κούρασης.

jumping3

– Επαναπροσδιορίζουμε την έννοια του χρόνου

Καλά όλα αυτά, αλλά αν δεν μας περισσεύει χρόνος ούτε για να πιούμε νερό και ο λιγοστός που περισσεύει, χρησιμοποιείται για λίγες στιγμές ξεκούρασης, τότε πού χρόνος για σεξ. Μ’ αυτόν τον τρόπο όμως, καταφέρνουμε να βρίσκουμε – εφόσον υπάρχει θέληση – διαθέσιμο χρόνο πάντα. Εκμεταλλευόμαστε τον μεσημεριανό ύπνο του παιδιού ή την ώρα που βρίσκεται στον παιδικό ή στα αγγλικά. Αξιοποιούμε τον όποιο χρόνο μας δίνεται, έστω κι αν είναι 5 λεπτά. Οι συνευρέσεις που διαρκούν πολύ άλλωστε, (οι παντρεμένοι) λένε πως είναι υπερεκτιμημένες. Και ποιός χρειάζεται να βγάλει όλα τα ρούχα του;

jumping4

– Επανεκτιμούμε τις σχέσεις μας με τους γονείς μας (και όλες τις εν δυνάμει νταντάδες)

Κακά τα ψέμματα. Οι παππούδες είναι σπαστικοί. Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει χρόνος, τον δημιουργείς. Αν χρειάζεται να παρακαλέσεις, θα το κάνεις. Αν χρειάζεται να δωροδοκήσεις, να χρηματίσεις, να ρίξεις τα μούτρα σου, να «χώσεις» την κουτσομπόλα γειτόνισσα, θα το κάνεις. Είπαμε, όλα για το καλό της ομάδας.

jumping41

– Επαναπροσδιορίζουμε την έννοια του χώρου

Το σεξ στην κρεβατοκάμαρα ήταν ούτως ή άλλως πολύ passé. Το αυτοκίνητο όταν επιστρέφουμε από μια έξοδο, το δοκιμαστήριο, η τουαλέτα και όπου αλλού μας δοθεί η ευκαιρία, είναι τα νέα πεδία της δόξας που ξανακερδίζεται, έναν οργασμό τη φορά.

jumping5

– Επαναπροσδιορίζουμε την έννοια της ντροπής

Ή καλύτερα ακόμα, διαγράφουμε αυτή τη λέξη από το λεξιλόγιό μας. Τι κι αν κοιμάται το παιδί στο διπλανό δωμάτιο; Τι κι αν βρίσκεται η πεθερά μας μαζί του; Τι κι αν μας περιμένουν οι φίλοι μας για να βγει η τούρτα; Τι κι αν στο απέναντι χωράφι, υπάρχει ένας βοσκός με τα προβατάκια του; Το να διατηρείς έναν ευτυχισμένο γάμο, αποτελεί ιερό σκοπό και τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στο να τον πετύχουμε.

jumping6

– Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με τον τζόγο

Στα πλαίσια δημιουργίας ευκαιριών από το πουθενά, στοιχηματίζουμε για τα πάντα. Όλες εκείνες τις φορές που νόμιζε πως είναι παντογνώστης, αλλά στο τέλος δικαιωνόσουν πανηγυρικά, τώρα δεν μένουν ανεκμετάλλευτες. Ο πρωταγωνιστής μιας ταινίας, ο τίτλος ενός τραγουδιού, ο χρόνος που θα σου πάρει να ολοκληρώσεις μια δουλειά που σου ανέθεσε. Η αυξημένη σιγουριά της με την οποία ως συνήθως υποστηρίζει την άποψή της, σε κάνουν, όχι απλά να κερδίσεις μερικά λεπτά υπέρ του ιερού σκοπού, αλλά και πιο ιδιαίτερα πράγματα, που ποτέ δεν έβρισκες την κατάλληλη στιγμή να ζητήσεις.

Ίσως λοιπόν, η άφιξη ενός νέου μέλους, να μην είναι και τόσο καταστροφική για τη σεξουαλική μας ζωή. Λίγη θέληση να υπάρχει, και αυτή, μπορεί να μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε θετικά, το σύνολο της σχέσης μας με τη σύντροφό μας και στο τέλος, την ίδια τη ζωή.