Το γράμμα ενός μπαμπά στην αγέννητη κορούλα του

«Γλυκιά μου, πρέπει να ξέρεις ότι ο κόσμος μας δεν είναι ιδανικά πλασμένος…»

Γεια σου γλυκιά μου. Ελπίζω να μη σου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι σου γράφω αυτό το γράμμα, ενώ δεν έχεις γεννηθεί καν!

Θέλησα να σου γράψω γιατί άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο ότι μπορεί κάποια μέρα ένας άντρας να σου ραγίζει την καρδιά και ότι θα πρέπει να σε κρατήσω στην αγκαλιά μου και να σου πω ότι όλα θα πάνε καλά. Άρχισα να σκέφτομαι όλα όσα θα ήθελα να σου πω και πώς αυτό θα με κάνει να νιώσω… Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με έκανε να σκεφτώ τα πράγματα που μπορώ να μοιραστώ μαζί σου.

Γλυκιά μου, θα πρέπει να καταλάβεις ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι ιδανικά πλασμένος. Οι άνθρωποι συνήθως δεν αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, όπως η μαμά και ο μπαμπάς αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον. Δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο ή δεν τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Και φοβάμαι ότι θα το υποστείς κι εσύ αυτό σε κάποιο σημείο της ζωή σου. Ελπίζω ότι αυτά τα πράγματα που είμαι έτοιμος να μοιραστώ μαζί σου, μπορεί να σε οδηγήσουν σε πιο ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή σου…

1. Η αξία σου δεν καθορίζεται από αυτό που θα πει ένας άντρας (ή οι άλλοι) για σένα

Θα πρέπει να καταλάβεις ότι η αξία σου δεν καθορίζεται από κανέναν άλλο, παρά μόνο από το Θεό. Έχεις έρθει στη γη για ένα συγκεκριμένο σκοπό και κανείς δεν μπορεί να σου πει το αντίθετο. Έχω δει πολλούς άντρες που προσπαθούν να μειώσουν τις γυναίκες που είναι μαζί τους, λόγω ανασφάλειας ή επειδή θέλουν να ασκούν έλεγχο πάνω τους. Πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι έξυπνη, όμορφη και θαρραλέα γυναίκα (όπως και η μητέρα σου) και κανείς δεν μπορεί να πάρει από εσένα αυτές τις αρετές.

2. Εάν πιστεύεις στον εαυτό σου, κανείς δε θα σε σταματήσει

Υπάρχει μόνο ένα άτομο που μπορεί να καθορίσει πόσο μακριά θα φτάσεις στη ζωή και αυτό είσαι εσύ. Να θυμάσαι πάντα ότι αυτό που λες στον εαυτό σου και που πιστεύεις για τον εαυτό σου, αυτό θα είναι η αλήθεια. Μπορεί να συναντήσεις αρκετές δυσκολίες, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε οδηγήσει στην αποτυχία. Μπορεί να ραγίσει η καρδιά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι άξια να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Φρόντισε να θυμάσαι πάντα ποια είσαι και ποια θέλεις να είσαι, και κανείς δεν θα είναι σε θέση να σε κρατήσει μακριά από το να είσαι ο εαυτός σου.

3. Δε χρειάζεται να θυσιάσεις τα όνειρά σου για κανέναν

Μπορείς να κατορθώσεις οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου. Είτε θελήσεις να γίνεις αστροναύτης είτε μεγάλη αθλήτρια, θα σε βοηθήσουμε να το πετύχεις! Αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσεις είναι ότι δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά να φροντίσεις να μην θυσιάσεις τα όνειρά σου για κανέναν. Ίσως κάποιοι προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι μια γυναίκα πρέπει να εγκαταλείψει τα όνειρά της για να είναι με τον άντρα που αγαπάει. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Άλλοι θα σου πούνε ότι πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα μονοπάτια, προκειμένου να ευχαριστήσεις τους γονείς σου. Θέλω να ξέρεις ότι θα είμαστε περήφανοι για ό,τι αποφασίσεις να κάνεις στη ζωή σου γιατί ξέρουμε ότι θα είσαι πολύ καλή σε αυτό. Κυνήγησε τα όνειρά σου και οι σωστοί άνθρωποι θα σε ακολουθήσουν στην επιτυχία σου!

4. Δε χρειάζεται να συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο

Οι σχέσεις που θα έχεις στη ζωή σου θα πρέπει να σου δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας. Να σε βοηθούν να ωριμάσεις και να προσθέτουν αξία στη ζωή σου. Εάν υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που σε κρατάνε πίσω, που σε μειώνουν ή σε κάνουν να αισθάνεσαι κάτι λιγότερο από τον άγγελο που είσαι, φρόντισε να απαλλαγείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από εκείνους. Πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες για νέους φίλους και νέους συντρόφους. Ποτέ μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να παραμείνει σε άσχημες σχέσεις απλά και μόνο επειδή υπάρχουν.

Δεν ξέρω πόσο χρονών θα είσαι όταν θα διαβάσεις αυτό το γράμμα για πρώτη φορά, αλλά θέλω να ξέρεις ότι η μητέρα σου κι εγώ σε αγαπάμε πάρα πολύ και θα είμαστε δίπλα σου για πάντα. Θέλουμε να έχεις ό,τι καλύτερο στη ζωή σου και να πετύχεις σε ό,τι κι αν κάνεις.

Με παντοτινή αγάπη,

Ο μπαμπάς

Πηγή