Η Νέα Διαδραστική Έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων

Ο σκοπός της νέας διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι του Θυμού!», είναι να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα.

Ο σκοπός της νέας διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι του Θυμού!», είναι να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα να επεξεργαστούννα εξερευνήσουννα γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια.

 • Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: 2, 3, 9,10,16,17, 23, 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου
 • Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 15 χρονών
 • Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ.
 • Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Εργαστήρια Δεκεμβρίου για μικρούς και ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου, ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

«Παραμυθοϊστορίες της Ζήλιας!»

Το είδα, μου αρέσει, το θέλω, δεν το έχω, κάποιος άλλος το έχει και… ξεκινάει η απογείωση!Στον κόσμο τον παραμυθιών θα γνωρίσουμε από τι η ζήλια … αποτελείται και τι έχει να μας πει! Μέσα από την παραμυθοϊστορία που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, μέσα από την πορεία του ήρωα, μέσα από τα σύμβολα στον κόσμο των παραμυθιών, μικροί και μεγάλοι έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ερωτήματα και απαντήσεις ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο, σύμφωνα με τη δική του ανάγκη.

 • Ημερομηνίες: 2, 9 και 17 Δεκεμβρίου 2017
 • Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονώνΏρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
 • Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«Θυμωμένοι Καλικάντζαροι!»

Στους καλικάντζαρους και στα ξωτικά καθόλου δεν αρέσει οι άλλοι να τους ενοχλούν και να τους κοροϊδεύουν! Εκείνοι θέλουν μόνο να κάνουν σκανταλιές και τον κόσμο ανάποδα να φέρνουν τις μέρες τις γιορτινές… Καλύτερα να μην τους θυμώσετε λοιπόν, μπροστά σας αν βρεθούν!Ένα εργαστήρι αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα. Μικροί και μεγάλοι μαζί, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών.

 • Ημερομηνία: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017
 • Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 95 χρονών
 • Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
 • Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

 «Ένα Τέρας στη Ντουλάπα μου!»

Ένα εργαστήριο για τον φόβο των φανταστικών πλασμάτων!Με τι μοιάζουν τα φανταστικά πλάσματα;Αφού τα φανταστικά πλάσματα είναι φανταστικά και δεν υπάρχουν τότε γιατί τα φοβόμαστε; Για να αντιμετωπίσουμε τα φανταστικά πλάσματα μήπως χρειαζόμαστε φανταστικές λύσεις;!Ελάτε να εξιχνιάσουμε με το παιχνίδι τη ζωγραφική και το παραμύθι το μυστήριο των πάσης φύσεως φανταστικών πλασμάτων!

Ο σκοπός των εργαστηρίων με θέμα τον εαυτό μου, είναι να ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο των συναισθημάτων με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τα χρώματα, τους ήχους!

 • Ημερομηνίες: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
 • Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 7 έως και 12 χρονών
 • Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

«Παραμυθοϊστορίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!»

Παραμυθοϊστορία της αρχής, της γέννησης, της έναρξης! Για την έναρξη – την αρχή, χρειαζόμαστε χαρά, λύπη, φόβο, αγωνία, ανυπομονησία, αναποφασιστικότητα, πίστη, αμφιβολία και την αρχή των όλων … την επιθυμία!

Καλό ταξίδι γιορτινό στον Κόσμο των Παραμυθιών!

Μέσα από την παραμυθοϊστορία που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, μέσα από την πορεία του ήρωα, μέσα από τα σύμβολα στον κόσμο των παραμυθιών, μικροί και μεγάλοι έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ερωτήματα και απαντήσεις ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο, σύμφωνα με τη δική του ανάγκη.

 • Ημερομηνίες: 23, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου 2017
 • Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
 • Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
 • Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Εργαστήρια Δεκεμβρίου  για εφήβους και ενήλικες

Τα Σάββατα 16 και 30 Δεκεμβρίου μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου, ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι εργαστήρι σχεδιασμένο για να συμμετέχουν έφηβοι και ενήλικες!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 «Ιστορίες της Ζήλιας!» Ποιός συνάντησε τη ζήλια και δεν τη φοβήθηκε; Ποιός συνάντησε τη ζήλια και δεν φοβήθηκε τον εαυτό του;

Ποιός δε συναντά τη ζήλια ποτέ του; Ποιός συναντά τη ζήλια μόνο στο διπλανό του; Ποιός συναντά τη …, πώς την είπαμε; Ο γέρο μάγος λέει ότι η ζήλια έχει δύναμη μαγική και μπορεί να φωτίσει …Μέσα από τις ιστορίες που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, έφηβοι και  ενήλικες μαζί, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στις ιστορίες μας.

 • Ημερομηνία: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
 • Ηλικίες: ενήλικες και έφηβοι
 • Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

«Ιστορίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!»Χριστούγεννα, πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου!

Βάζουμε και την Πρωτοχρονιά μαζί και… έχουμε συνάντηση με τις επιθυμίες και τα συναισθήματα που φέρει κάθε νέα αρχή μαζί με τη γιορτή!Καλό ταξίδι και καλές ανακαλύψεις!

Μέσα από τις ιστορίες που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, έφηβοι και ενήλικες μαζί, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στις ιστορίες μας.

 • Ημερομηνία: Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
 • Ηλικίες: ενήλικες και έφηβοι
 • Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Σταύρος Σταυρινός

Λίγο πριν το τέλος του 2012 γεννήθηκε η κόρη του και μαζί με αυτήν και η ιδέα για το πρώτο ελληνικό site για μπαμπάδες. Δεν κατάγεται από τον πλανήτη Κρύπτον ούτε έχει κάποια υπερδύναμη. Αυτό που έχει είναι υπέρμετρη αγάπη για τις 2 γυναίκες της ζωής του και η υπόσχεση που έχει δώσει στον εαυτό του να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος μπαμπάς για τα παιδιά του.