Μπαμπάς μόνος στην Κουζίνα μαγειρεύει: Μακαρονάδα με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Τις τελευταίες μέρες οι περισσότεροι φάγαμε και ήπιαμε σαν να μην υπάρχει αύριο! Το Πάσχα πέρασε και άφησε το σημάδι του σε όλους μας. Λίγο τα επιπλέον λιπαρά, λίγο τα τηγανιτά, λίγο οι έξτρα υδατάνθρακες τα κιλά του Πάσχα ήρθαν για να μείνουν.

Γράφει ο Γ.Θ.Λ,

Ας είμαστε ειλικρινείς, το αρνάκι, το κρασάκι, η μαγειρίτσα, το τσουρεκάκι και όλα τα «ψιλά» που συνοδεύουν τα παραπάνω τις ημέρες μετά τη νηστεία, ε! τις έχουν τις θερμιδούλες τους.

Εγώ δίαιτες δεν κάνω, όσα χρόνια είμαι πατέρας όμως, προσπαθώ να κρατήσω μια ισορροπία. Τι εννοώ; Φάγαμε τόσες μέρες χωρίς περιορισμό, τώρα πάλι «επιστρέφουμε» σε ένα ισορροπημένο πλάνο που περιέχει κρέας μία φορά την εβδομάδα.

Τι τρώμε;

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές «αλλαγής πλεύσης» είναι η μακαρονάδα του μπαμπά με τόνο και κόκκινη σάλτσα. Η συνταγή λέγεται ότι πρωτοεμφανίστηκε περίπου το 1860 στην Μαρσάλα της Σικελίας όταν την ζήτησε ο Giuseppe Garibaldi (ένας Ιταλός Στρατηγός) κατά την επιστροφή του.

Είναι πάρα πολύ απλή και τα βασικά της υλικά, εκτός από τα προφανή, είναι οι ελιές και ο μαϊντανός. Χρειάζεται μόνο μια κατσαρόλα και θέλει μόλις 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Η γεύση της όμως, πιστέψτε με, είναι εντελώς αντιστρόφως ανάλογη με τον χρόνο που θέλει για να γίνει και όπως λέει και η κόρη μου είναι από «άλλο πλανήτη»! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι συνταγή για μακαρόνια.

Σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια; Ειδικά στα παιδιά! Μακαρόνια με τόνο λοιπόν σήμερα για όλους! Γιούπι! Γιούπι! Γιούπι!

Γιατί, αυτό σημαίνει Superdad, όλοι ευχαριστημένοι και εγώ ξεκούραστος!

Τι θα χρειαστείτε:

-Σπαγέτι 6 ΗΛΙΟΣ

-Τόνο σε νερό

-Ντοματίνια γλυκά – για να μη βάλετε ζάχαρη

-1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο

-1 κουτί ντοματάκι χυμό

-1 κ.γ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά αν θέλετε να δώσετε έξτρα χρώμα)

-μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1κ.σ. κάπαρη με το υγρό της (προαιρετικά, αν την χρησιμοποιήσετε μην βάλετε έξτρα αλάτι πριν δοκιμάσετε)

-ελίτσες ψιλοκομμένες

-ελαιόλαδο

-Αλάτι/Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή σε μία κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν (αν βάλετε πελτέ τον προσθέτετε τώρα), προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το χυμό ντομάτας, την κάπαρη, τις ελιές και λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να δέσουν τα υλικά και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια ΗΛΙΟΣ σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια (χωρίς να τα ξεπλύνουμε) τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Voila!