Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη στο Μουσείο Γουλανδρή

kok

«Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη – Το Αηδόνι του Χειμώνα» είναι το θέμα του φετινού μεγάλου εορταστικού προγράμματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015.

Το Μουσείο αφιερώνει το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στον Κοκκινολαίμη αλλά και σε όλα τα μικρά πουλιά του χειμώνα, που ψάχνουν τροφή και καταφύγιο για τις κρύες μέρες τους και τις παγωμένες νύχτες τους! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι βασισμένο στην αποστολή του μουσείου να φέρνει παιδιά και επισκέπτες κοντά στο τρίπτυχο της φιλοσοφίας του «Φύση, Περιβάλλον, Πολιτισμός». Η φετινή γιορτή είναι ένα διασκεδαστικό επιμορφωτικό πρόγραμμα με στόχο τη χαρά, τη γνώση, το παιχνίδι, τη δημιουργική και ποιοτική ψυχαγωγία και υποστηρίζεται από τους Φίλους του Μουσείου.

Στο φαντασμαγορικό Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος, σας υποδέχεται σε ένα διαδραστικό παιχνίδι,«Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη!», βασισμένο στην ιστορία του Μάνου Κοντολέοντος. Στην Αίθουσα Κύκλος θα βρείτε το «Εργαστήρι του Κοκκινολαίμη», όπου τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν μια ποικιλία από χειροτεχνήματα, όπως ταΐστρες πουλιών, κοκκινολαίμηδες, και άλλα εμπνευσμένα από το θέμα πουλιά, για να τα πάρουν μαζί τους και να στολίσουν με αυτά το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στην Αίθουσα Ορυκτών του μουσείου παρουσιάζονται τα δραματοποιημένα παραμύθια «Καλικάτζαρος είσαι και φαίνεσαι» του Φίλιππου Μανδηλαρά, «Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω-πάνω» της Μ. Παπαγιάννη και «Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Η εποχή, η Φύση, τα Έθιμα» της Άννας Κρεμέζη-Μαργαριτούλη. Τα κείμενα στα δρώμενα είναι από τις εκδόσεις Πατάκη.

Επίσης με το ίδιο εισιτήριο όλη η οικογένεια θα ζήσει μια… μαγευτική φυσική ιστορία! Το Μουσείο Γουλανδρή γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και σας προσκαλεί να επισκεφθείτε την επετειακή έκθεση «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα-Προστατευόμενες Περιοχές». Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, γίνονται εντυπωσιακές προβολές σε γιγαντοοθόνη 10 μέτρων, με μοναδικές εικόνες καταξιωμένων φωτογράφων. Με χρήση laser παρουσιάζονται οι προστατευόμενες περιοχές πάνω σε ανάγλυφο δορυφορικό χάρτη της Ελλάδας. Θα δείτε ακόμη σπάνια δείγματα φυτών και ζώων, από τις συλλογές του μουσείου. Η έκθεση εγκαινιάστηκε πρόσφατα και ήδη υποδέχεται μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Πληροφορίες

20 Δεκεμβρίου 2014 – 4 Ιανουαρίου 2015, Κέντρο ΓΑΙΑ

Όθωνος 100, Κηφισιά, 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

kokkinolaimis

Πηγή: Τaλκ