Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη»: Προγράμματα για παιδιά και εφήβους

Τι μπορείς να κάνεις με ένα βιβλίο; Μπορείς να το κρατήσεις, να το μυρίσεις, να το ξεφυλλίσεις, να δεις τις εικόνες του, να το διαβάσεις… Διαβάζοντάς το να ανακαλύψεις την ιστορία του, να γνωρίσεις τους ήρωές του  και όλα όσα έχει κρυμμένα στις σελίδες του… Αυτό και μόνο είναι από μόνο του συναρπαστικό, διασκεδαστικό! Εάν όμως θέλεις να ανακαλύψεις πολύ περισσότερα, σε περιμένουμε στη Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη»!

Η Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη», δίνοντας προτεραιότητα στο παιδί, διοργανώνει από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο 2018 διάφορες δράσεις με αφορμή ένα βιβλίο! Στο νέο, φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης, ο οποίος αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για γονείς που αναζητούν δημιουργικούς τρόπους για την εκπαίδευση των παιδιών τους, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, παιδιά και έφηβοι θα ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο του βιβλίου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους, θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, θα διασκεδάσουν!

Στόχος των προγραμμάτων είναι η επιμόρφωση των παιδιών και ο εμπλουτισμός των γνώσεων και εμπειριών τους, επικεντρώνοντας  στο συναίσθημα και τη λογική.

Όλες οι δραστηριότητες  παρέχονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και τους εφήβους.

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 210 4297540-2 (εσωτ. 147, κα Δεδετζή)

Αναλυτικά οι δράσεις, κατά σειρά έναρξης:

«Τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά βιβλία!» Τα πρώτα σου βήματα στη Δανειστική Βιβλιοθήκη!

Για παιδιά  2-4 ετών. Απαραίτητη η παρουσία γονέα ή κηδεμόνα.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο των βιβλίων, μαθαίνουν παίζοντας και διασκεδάζοντας και αναπτύσσουν το αίσθημα της κοινωνικοποίησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών, δραματοποίηση, παιχνίδι, κατασκευή, μουσικοκινητική.

Αίτηση συμμετοχής: εδώ.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση προγράμματος: Εύη Γεροκώστα, παραμυθού – συγγραφέας

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 12/1, 30/3, 13/4, 11/5

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 60′, ημέρα  Παρασκευή & ώρα 18.00  –  19.00

Αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά και 10 γονείς

2. Ταξιδεύοντας με παιχνίδια από όλο τον κόσμο – Για παιδιά 6-12 ετών

Το παιχνίδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας κάθε λαού, γι΄ αυτό και μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, ώστε τα παιδιά να ταξιδέψουν σε μακρινούς τόπους, χρόνους και πολιτισμούς. Παιχνίδια από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αμερική, την Αυστραλία θα συντροφεύσουν τα παιδιά με σκοπό την ανάπτυξη και την καλλιέργεια νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Αίτηση συμμετοχής: https://goo.gl/forms/lRRMLsyl8POteFPb2 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Υπεύθυνοι προγράμματος της Team Magma: Μαίρη Μάγκου, Εκπαιδευτικός & Μάριος Γκούρι, Μαθηματικός

Υλοποίηση προγράμματος: Μαίρη Μάγκου, Εκπαιδευτικός,  Μάριος Γκούρι, Μαθηματικός, Κωνσταντίνος Μπατσίδης, Χημικός & Κατερίνα Φωτιάδου, Εκπαιδευτικός

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 13/1, 27/1, 10/2, 24/2, 10/3

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 90′, ημέρα  Σάββατο & ώρα 11.00  –  12.30

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

3. «Στον Καιρό του Κόναν Ντόιλ – Ιστορίες Μυστηρίου από τη Βικτωριανή Εποχή με Νόημα»: Παιχνίδι μυστηρίου – Για εφήβους 12-16 ετών

Σέρλοκ Χολμς: ο λατρεμένος ήρωας των ιστοριών του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του και τον πιστό του φίλο δρ. Τζον Γουότσον παροτρύνει τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν συνεργάτες στη λύση του μυστηρίου, συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι διαδραστικής αφήγησης και επίλυσης γρίφων, αξιοποιώντας το κυριότερο εργαλείο του μεγάλου ντετέκτιβ: τη λογική!

Αίτηση συμμετοχής: https://goo.gl/forms/zshJF505TRfuSGP12 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Υπεύθυνοι προγράμματος: Mastermind – Ανδρέας Μιχαηλίδης

Υλοποίηση προγράμματος: Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αφηγητής, Μεταφραστής, Συγγραφέας

πατήστε εδώ για τη συνέχεια.