10 Φράσεις του Ομπάμα για την πατρότητα

1.Να έχεις ή να μεγαλώνεις ένα παιδί;

“ Έχω συνειδητοποιήσει πως η ζωή δεν έχει τόσο μεγάλο νόημα αν δεν προσπαθήσουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας- στα παιδιά όλων μας- ένα καλύτερο κόσμο. Οποιοσδήποτε ανόητος μπορεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Δεν είναι όμως αυτό που θα τον κάνει και σωστό πατέρα. Χρειάζεται κουράγιο για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου και να χαρακτηριστείς σωστός πατέρας”.

2. Η Πρώτη Κυρία

“Προφανώς και δεν θα είχα καταφέρει τίποτα αν δεν είχα στο πλάι μου τη Μισέλ…όχι μόνο υπήρξε τέλεια ως Πρώτη Κυρία, αλλά είναι σε όλα το στήριγμά μου. Βασίζομαι σε εκείνη σε πολλά θέματα κάθε μέρα ξεχωριστά”.

3. Τα ανέκδοτα

“ Η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι μια εθνική αλλά και οικογενειακή γιορτή. Έχω εγκαθιδρύσει, λοιπόν, μια νέα παράδοση τα τελευταία 7 χρόνια: να φέρνω κάθε φορά σε αμηχανία τις κόρες μου με τα ανέκδοτα για τη γαλοπούλα”.

4.Το φινάλε

“ Στην τελική, αυτό είναι το νόημα του να είσαι γονιός- αυτές οι πολύτιμες στιγμές με τα παιδιά σου που σε γεμίζουν με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό για το μέλλον τους, οι ευκαιρίες που έχουμε να αποτελέσουμε πρότυπο για εκείνα ή να τους προσφέρουμε τις συμβουλές μας και οι ευκαιρίες που έχουμε να σταθούμε δίπλα τους και να τους δείξουμε πόσο τα αγαπάμε”.

5. Οι νίκες

“ Θέλεις απλά να κερδίζουν πάντα. Και κάθε φορά που τα καταφέρνουν νιώθεις εκστασιασμένος. Και στην περίπτωση που έχουν κάποιες σπαρακτικές ήττες νιώθεις απαίσια. Αλλά όπως και να έχει, είναι υπέροχα”.

6. Η καλύτερη μέρα της κόρης του

“ Μόλις έμαθα τα νέα η Μάλια μπήκε μέσα και μου είπε ‘Μπαμπάκα, κέρδισες το Βραβείο Ειρήνης Νόμπελ και είναι και τα γενέθλια της Μπο!’ Και μετά η Σάσα προσέθεσε ‘Επίσης έχουμε και ένα τριήμερο διακοπών’. Είναι, λοιπόν, πολύ ωραίο να έχεις παιδιά που να βλέπουν τις καταστάσεις από αυτή την προοπτική”.

7. Στα εύκολα και στα δύσκολα

“ Ως πατέρες, πρέπει να επεμβαίνουμε στις ζωές των παιδιών μας και δεν είναι πάντα αυτό ευχάριστο ή εύκολο, ούτε σημαίνει ότι το κάνουμε πάντα σωστά- αλλά όσο είναι δύσκολο και δυσάρεστο τόσο αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Και αυτό είναι που χρειάζονται περισσότερο”.

8. Προστατευτικός πατέρας

Όταν ήρθαν στον Λευκό Οικο για επίσκεψη οι Jonas Brothers οι κόρες μου έκαναν σαν τρελές γιατί είναι μεγάλες θαυμάστριες. Χάρηκα που τα γνώρισα τα παιδιά αλλά, μη σας μπαίνουν ιδέες. Δεν είμαι τόσο χαλαρός…

9. Η μεγαλύτερη ευθύνη

“ Κάθε πατέρας έχει μια θεμελειώδη υποχρέωση να είναι σωστός απέναντι στο παιδί του”.

10. Τι είναι καλύτερο από το να είσαι πρόεδρος

[ Αφιερωμένο στις κόρες μου ] “ Από όλα όσα έχω κάνει στη ζωή μου, πιο υπερήφανο από όλα με κάνει που είμαι πατέρας σας”.