Δημιουργικά Σάββατα στη Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

YoungReaders

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς αναγνώστες και σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνει εκδηλώσεις και εργαστήρια με στόχο τη μάθηση, την έκφραση, την κοινωνικοποίηση.

Μέσα από το παιχνίδι και πάντα με αφορμή ένα βιβλίο, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους άλλους. Νους, σώμα και συναίσθημα σ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης και μάθησης, εξερεύνησης και συνύπαρξης.

Πάρτε μέρος σε ταξίδια και περιπέτειες, παρέα με τους συγγραφείς, τους εικονογράφους και τους ήρωες των βιβλίων. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί και πλαισιώνονται από εμψυχωτή-παιδαγωγό που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά των βιβλίων. Ετοιμαστείτε! Το ταξίδι αρχίζει.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ένα βιωματικό εργαστήρι όπου τα παιδιά καλούνται να γίνουν «μικροί φιλόσοφοι»! Μέσα από την αφήγηση, το ομαδικό παιχνίδι και τη δράση τούς δίνεται η ευκαιρία να απαντήσουν με τον δικό τους τρόπο σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά ερωτήματα.  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη, απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 7 ετών και βασίζεται στη σειρά παιδικών βιβλίων «Ο μικρός φιλόσοφος». Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Αλέκου Κοντόπουλου 13)

Εκδήλωση για παιδιά 5-8 ετών με αφορμή το βιβλίο Αστέρια στον πάτο της λίμνης. Η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα συνάντησε τον Ασιρού και ταξίδεψε μαζί του πάνω σ’ ένα αστέρι. Μέχρι να γυρίσουν πίσω, της διηγήθηκε την ιστορία του κι εκείνη του υποσχέθηκε ότι, με τη σειρά της, θα μοιράζεται αυτή την ιστορία με άλλους. Στο παράρτημα Κοντόπευκου (Χίου και Σωτήρος 2)

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Γιορτινή εκδήλωση για παιδιά 4-7 ετών με αφορμή το βιβλίο Κάθε μέρα Χριστούγεννα του Αντρέας Κένιγκ. Η ηθοποιός Εύα Νικηφόρου θα σας εξηγήσει μέσα από δημιουργικά παιχνίδια την αξία του μέτρου και του λίγου. Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Αλέκου Κοντόπουλου 13)

Γιορτινή εκδήλωση για παιδιά 6-9 ετών με αφορμή το βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου Το βιβλίο των δικών σου Χριστουγέννων. Τα παιδιά ταξιδεύουν στις σελίδες του βιβλίου ακούνε τους ταράνδους του Αϊ-Βασίλη, μοιράζονται εγκάρδιες ευχές, προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους τους και ανακαλύπτουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την ανιδιοτελή αγάπη. Την εκδήλωση εμψυχώνει ο Χρήστος Χριστόπουλος. Στο παράρτημα Κοντόπευκου (Χίου και Σωτήρος 2)

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Εκδήλωση για παιδιά 9-11 ετών με αφορμή το βιβλίο Το κορίτσι του Πέτρου της Αργυρώς Μουντάκη. Η συγγραφέας Αργυρώ Μουντάκη σας περιμένει σε μια απόλυτα διαδραστική εκδήλωση με παιχνίδια και δημιουργίες. Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Αλέκου Κοντόπουλου 13)

Εκδήλωση για παιδιά 8-11 ετών με αφορμή το βιβλίο Πιάστε τους γκραφιτάδες της Ελένης Σβορώνου. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο… τον ιερό βράχο της Ακρόπολης! Η συγγραφέας σας περιμένει να βοηθήσετε τα αδέλφια Λαγωνίκα να λύσουν το μυστήριο. Στο παράρτημα Κοντόπευκου (Χίου και Σωτήρος 2)

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση για παιδιά 8-11 ετών με αφορμή τα βιβλία της Ιωάννας Μπουλντούμη Σαν τον σκύλο με τη γάτα και Λείπει η γάτα, χορεύουν τα φαντάσματα. Μήπως διαθέτετε ταλέντο στην εξιχνίαση μεγάλων μυστηρίων και δεν το ξέρετε; Δεν έχουμε λοιπόν παρά να το ανακαλύψουμε παρέα με τη συγγραφέα Ιωάννα Μπουλντούμη και τον δαιμόνιο σκύλο Ηρακλή Πουαντιγιέ μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, πειραμάτων και… πειραγμάτων που  έχουμε σχεδιάσει αποκλειστικά για σας! Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Αλέκου Κοντόπουλου 13)

Εκδήλωση για παιδιά 3-5 ετών με αφορμή το βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα Ο βασιλιάς λύκος. Ο διαγωνισμός κακίας μόλις άρχισε! Ένα απίστευτο show από τους χειρότερους λύκους όλων των  εποχών θα εξελιχθεί μπροστά στα μάτια σας! Ποιος θα ψηφιστεί ως πιο κακός; Με τη βοήθεια της συγγραφέα σας καλούμε να βάλετε τα δυνατά σας προκειμένου να μην αφήσετε κανέναν από τους κλασικότερους λύκους των αγαπημένων μας παραμυθιών χωρίς την απαιτούμενη και με σεβασμό αντιπροσώπευση!Στο παράρτημα Κοντόπευκου (Χίου και Σωτήρος 2)

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις γίνεται με την επίδειξη της Κάρτας Μέλους της Βιβλιοθήκης. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 6396311 (Κεντρική Βιβλιοθήκη) και 210 6000943 (Παράρτημα Κοντόπευκου).

 ΣΑΒΒΑΤΟ-ΣΤΗ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ_Page_1copy