Διαγωνισμός παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για 30 νικητές

Ζωγράφισε την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου.

Ο διαγωνισμός παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που γίνεται για τρίτη χρονιά, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 6-12 ετών να ζωγραφίσουν την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2015-2016! Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος, θα είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Στο πρόσωπο ξεχωρίζει η μύτη, θα μπορούσαμε όμως να το φανταστούμε με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες, όπως μάτια, στόμα, φρύδια και μαλλιά!

Παιδιά 6 έως 12 ετών καλούνται να διαλέξουν τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν και να ζωγραφίσουν χωρίς κανένα περιορισμό. Μπορούν να του φορέσουν καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσουν σε αγαπημένο υπερήρωα ή να το στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα!

Φέτος θα αναδειχθούν 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου. Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των προγραμμάτων που ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 30 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Πώς να λάβει κανείς μέρος στο διαγωνισμό:

1. Εκτυπώστε το σχέδιο από εδώ σε Α4

2. Χρωματίστε το κεφάλι όπως σας αρέσει

3. Στείλτε το έργο και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά

4. Μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας δίπλα στο έργο!

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως τη Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

Οδηγίες

– Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ, κλπ

– Απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής

– Οι 30 νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν σε αυτή τη σελίδα στις 15 Ιουλίου 2015.

– Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

– Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων. Επιπλέον, τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.

Καλή επιτυχία!