12χρονος ισχυρίζεται ότι είναι το παιδί που εξαφανίστηκε το 2011

12χρονος ισχυρίζεται ότι είναι το παιδί που εξαφανίστηκε το 2011

Πριν από 8 χρόνια, ο Τίμοθι Πίτζεν και η μητέρα του έκαναν ένα road trip που περιελάμβανε στάσεις σε έναν ζωολογικό κήπο και ένα υδάτινο πάρκο. Η περιπέτειά τους ξεκίνησε αφού η Άμι Φράι-Πίτζεν πήρε τον 6χρονο τότε γιο της από ένα δημοτικό σχολείο του Ιλλινόις των ΗΠΑ στις 11 Μαΐου του 2011.

Τρεις μέρες αργότερα, η σορός της μητέρας εντοπίστηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη Rockford. Είχε αυτοκτονήσει, αφήνοντας πίσω ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι ο γιος της ήταν με ανθρώπους που τον αγαπούν.

«Δεν θα τον βρείτε ποτέ» έλεγε. Το μυστήριο έχει εντείνει η εμφάνιση ενός αγοριού το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι ο Τίμοθι Πίτζεν.

Όπως αναφέρει το CNN, η αστυνομία και το FBI ερευνούν το θέμα με το παιδί που βρέθηκε να περιπλανιέται στο Κεντάκι την Τετάρτη.

Η Σάρον Χολ, που ζει στη γειτονιά όπου εντοπίστηκε το παιδί, ανέφερε πως παρατήρησε ένα «νευρικό» αγόρι κοντά στο αυτοκίνητό της. Η κόρη της κάλεσε την αστυνομία όταν το αγόρι τους είπε ότι έτρεχε για δύο ώρες και ότι έχει στομαχόπονο.

Το 14χρονο αγόρι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είναι ο εξαφανισμένος Τίμοθι Πίτζεν. Είπε μάλιστα ότι είχε δραπετεύσει από δύο άνδρες που τον κρατούσαν αιχμάλωτο για 7 χρόνια.

Καθώς δεν ήταν σίγουρος για το πού βρίσκεται το ξενοδοχείο που τον είχαν, φαίνεται ότι το αγόρι δραπέτευσε και «έτρεχε μέχρι που διέσχισε τη γέφυρα» προς το Κεντάκι.

Είπε στους αστυνομικούς ότι τον είχαν απαγάγει και δραπέτευσε.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν ανέφερε από ποια πόλη διέφυγε το αγόρι. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν βρήκαν κάποιο στοιχείο.

Ο έφηβος περιέγραψε τους απαγωγείς του ως δύο άνδρες που «έμοιαζαν με body builders». Ένας είχε τατουάζ ιστό αράχνης στον λαιμό και ο άλλος είχε τατουάζ με φίδι στο χέρι του. Επέβαιναν σε ένα SUV με πινακίδες Γουισκόνσιν και έμεναν σε ένα Red Roof Inn.

Οι Αρχές ερευνούν αν το παιδί είναι όντως ο Τίμοθι Πίτζεν. Για χρόνια η οικογένεια του Τίμοθι τον αναζητούσε σε αρκετές πολιτείες. «Δεν έχω εικόνα. Μόνο από την ημέρα που τον άφησα στο σχολείο και έτρεξε στην τάξη του. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχω στο μυαλό μου» είχε πει ο πατέρας του Τζιμ Πίτζεν το 2015.

Την ημέρα πριν την αυτοκτονία της, η μητέρα του έκανε πολλά τηλεφωνήματα από μία άγνωστη τοποθεσία σε μέλη της οικογένειας, μεταξύ αυτών και στη μητέρα της. Τους διαβεβαίωσε όλους ότι ο Τίμοθι είναι ασφαλής.

Με την πάροδο των ετών, η οικογένεια ανέφερε ότι η μητέρα είχε ιστορικό κατάθλιψης και ο γάμος της καταστρεφόταν. Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν ότι κάποιος δικαστής θα της πάρει το παιδί της εξαιτίας των προβλημάτων που είχε, σύμφωνα με τους συγγενείς.

αναδημοσίευση από: ethnos.gr