«Γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!»

single-dad-with-kids

Γίνεται κανείς καλός γονιός μόνο και μόνο επειδή έκανε παιδί; Βγαίνοντας από το μαιευτήριο κουβαλά κανείς μαζί με το νεογέννητο και γνώσεις και δεξιότητες για το πώς θα το μεγαλώσει και πώς θα αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις και προβλήματα;

Τα παιδιά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης και κάθε γονιός είναι αναμενόμενο να αγωνιά, να προσπαθεί, να κάνει λάθη, να αναρωτιέται για το πώς να μεγαλώσει τα παιδιά του. Η σχολή γονέων «Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!» του Οξυγόνου προσεγγίζει την Τετάρτη 26/11 παλιές και νέες θεματικές ενότητες, βασισμένη στην επιστήμη της ψυχολογίας και τις πιο σύγχρονες έρευνες, μέσα από ενδιαφέρουσες πληροφορίες, συζήτηση και δραστηριότητες και με εισηγήτρια την εκπαιδευτική-συμβουλευτική ψυχολόγο Καλλιόπη Εμμανουηλίδου.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, 7-9 μ.μ.

«Τι μας περιμένει σε αυτή την εφηβεία;»: Γονείς, προεφηβεία και εφηβική ηλικία

Φανταστείτε ότι όλα γύρω σας αλλάζουν, ακόμα και το ίδιο σας το σώμα. Όμως σας λένε ότι δεν είστε ούτε παιδιά αλλά ούτε και ενήλικες. Ούτε πλήρως εξαρτημένοι ούτε, όμως, και ανεξάρτητοι. Ούτε μικροί ούτε μεγάλοι. Τι μπέρδεμα! Η εφηβεία κάνει αισθητή την παρουσία της προτού καν έρθει. Τι είναι λοιπόν η προεφηβεία; Πώς μπορεί ο συνειδητοποιημένος γονιός να «αντέξει» αυτήν τη δύσκολη ηλικία των παιδιών του και ταυτόχρονα να τα βοηθήσει αποτελεσματικά στη μεταβατική αυτή φάση της ζωής; Πώς οι δικές του εμπειρίες μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο ή σύμμαχο στο πόσο αποτελεσματικός γονιός εφήβου θα γίνει; Σε αυτήν τη συνάντηση, με τρόπο βιωματικό, θα απαντήσουμε σε αυτά και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα για την προεφηβική και την εφηβική ηλικία.

Αντί εισιτηρίου, απαιτείται η αγορά ενός βιβλίου ελάχιστης ονομαστικής αξίας 5 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση, από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ.

Απαραίτητη η προεγγραφή. Δηλώσεις συμμετοχής στο email [email protected] (Θέμα: Σχολή γονέων και ημερομηνία της συνάντησης). Ολύμπου 81, τηλ. 2310 260085.

girl refuses food

Πληροφορίες

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι εκπαιδευτική-συμβουλευτική ψυχολόγος με ιδιαίτερη εξειδίκευση και ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν τη διατροφή, τη νοημοσύνη, την αγωγή των παιδιών και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η επιστήμη της ψυχολογίας με πρακτικούς τρόπους σε προβλήματα της καθημερινότητας. Έχει κάνει μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής και είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ψυχολογία της διατροφής: Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο, Γυρίζω σελίδα… στη διατροφή, Γυρίζω σελίδα… στο άγχος, Γυρίζω σελίδα… στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει.