Χάιντι, το κορίτσι των βουνών στο θέατρο Κήπου

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουνίου το κλασικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιοχάνα Σπίρι «Xάιντι» ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στο θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη.

Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.

Το δημοφιλές έργο αναδεικνύει σύγχρονα, παιδαγωγικά ζητήματα, όπως η αλληλεγγύη και η άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα απ’ την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου. Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που αναπτύσσονται με τους ανθρώπους της μεγαλύτερης γενιάς, αλλά κι η αγάπη για τη φύση κι η δύναμή της που τόσο έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα «αγγίξουν» μικρούς και μεγάλους, διδάσκοντας στα παιδιά πως το μεγαλύτερο όπλο κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εποχή μας είναι η αγάπη και η συντροφικότητα. Η παράσταση θα σκορπίσει χαρά και αισιοδοξία σε εσάς και στα παιδιά σας, τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να χορέψουν, να τραγουδήσουν και φυσικά να παίξουν!

Με τους: Βίβιαν Κοντομάρη, Χρήστος Τριπόδης, Πανάγος Ιωακείμ και Τσαμπίκα Φεσάκη.

Πληροφορίες:
Εισιτήρια: 6€ (προπώληση στο viva.gr)
Διάρκεια παράστασης: 75’
Ώρα έναρξης: 20.30
Τηλέφωνο: 2310 256775

Επιμέλεια: Εβελίνα Συρίγου