Η παράσταση ΒατΡαπουνζέλ ταξιδεύει στο Βερολίνο!

Vatrapounzel_011

Η Θέατρο ΡΕΤΡΟ, πιστή στην υπόσχεση της ότι οι μύθοι απ’όλο τον κόσμο μπορούν να συναντηθούν και να δημιουργήσουν φιλίες και δεσμούς, ταξιδεύει στο Βερολίνο, ώστε το θεατρικό έργο ΒατΡαπουνζέλ να γνωρίσει τη γενέτειρα  των παραμυθιών του, τη Γερμανία.

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, η παράσταση ΒατΡαπουνζέλ θα έχει τη χαρά να παρουσιαστεί στα παιδιά των Ελλήνων ομογενών στις 10 Οκτωβρίου στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βερολίνου! Το ταξίδι της ΒατΡαπουνζέλ στο Βερολίνο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΑEGEAN. Η παράσταση ΒατΡαπουνζέλ βασισμένη σε παραμύθια των αδερφών Γκριμ,θα παίζεται για το κοινό, από τις 25 Οκτωβρίου 2015 κάθε Κυριακή στις 15.00 π.μ. στο ΠΟΛΗ Θέατρο, Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό) και τις καθημερινές για τα σχολεία (Κρατήσεις στο Τ:6983434636)

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το θεατρικό κείμενο της  ΒατΡαπουνζέλ βασίζεται στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ Βασιλιάς Βάτραχος & ‘Ραπουνζέλ και είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς, οι οποίοι εναλλάσσουν τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού. Ο λιτός σκηνικός χώρος αποτελεί τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο χτίστηκε η παράσταση και η ατμόσφαιρα της. Η ΒατΡαπουνζέλ χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ‘ επέκταση εκφράζει την πεποίθησή μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία. Η παράσταση  διαρκεί 50 λεπτά, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και παίζεται στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.

Η υπόθεση του έργου

Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό διαμέρισμα της Αθήνας δυό αδελφές ,με την παιδική τους φαντασία να καλπάζει ,καλούνται να φέρουν στα μέτρα τους, τους κόσμους που γεννάει το παιδικό τους μυαλό. Με αφορμή τα γνωστά παραμύθια  ‘Βασιλιάς Βάτραχος’ και ‘Ραπουνζέλ’ και με υλικά την παιδικότητα τους αλλά και ό,τι μπορούν να ξετρυπώσουν από την μικρή αποθήκη του σπιτιού τους ξεκινάνε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν! Αυτό που καμία τους όμως δεν μπορεί να φανταστεί είναι το πόσο πιο κοντά θα έρθει η μία στην άλλη μόλις το παραμύθι τελειώσει και καταλάβουν πως όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό βατραχάκι ή μία όμορφη πριγκίπισσα και πως η αγάπη φτιάχνει κόσμους που χωράνε παντού. Ακόμα και στο μικρό τους διαμέρισμα.

Λίγα λόγια για τη Θέατρο ΡΕΤΡΟ

Η Θέατρο ΡΕΤΡΟ δραστηριοποιείται στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας. Επιθυμία της Θέατρο ΡΕΤΡΟ είναι η δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, που σέβεται όχι μόνο τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το ‘εν δυνάμει ενήλικα’, αλλά και την προσωπική αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα. Η ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς, επιθυμώντας να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επαφή των λαών. Η Θέατρο ΡΕΤΡΟ εδρεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει τις παραστάσεις της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βερολίνου – Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V., Mittelstr. 33, 12167, Berlin

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ώρα: 16.00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Κρατήσεις: 21 1010 4750 & 6983 434 636

www.theatroretro.eu

poster_VatRapounzel