Καλοκαιρινά παιχνίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης Αρχαϊκά Χρώματα, το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με τα παιδιά τους έως και τις 31 Αυγούστου ν’ ανακαλύψουν τα αρχαϊκά χρώματα μέσα από τρία παιχνίδια:

1. Το παιχνίδι αναζήτησης λεπτομερειών στα αρχαϊκά γλυπτά, εκεί όπου σώζεται το χρώμα τους.

2. Την κασετίνα ζωγραφικής που περιέχει πραγματικά ορυκτά χρώματα και αντίστοιχα μολύβια για να χρωματίζουν τα  παιδιά το σχέδιο της Πεπλοφόρου.

3. Το Domino με συνδυασμούς σε ελεύθερη χρωματική απόδοση από τα σχέδια που διακοσμούσαν ρούχα και σκουλαρίκια των κορών της αρχαϊκής εποχής.

Χρωματίστε την Πεπλοφόρο: Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν τη συμμετοχή τους στη δράση Αρχαϊκά Χρώματα στο σπίτι τους, μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο. Εκεί μπορούν να διαλέξουν το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμούν, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο τους όσες φορές επιθυμούν και με πολλές απίθανες παραλλαγές.

Αναζητώντας τη θεά Αθηνά: Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της, μέσα από 3 διαφορετικά παιχνίδια αναγνώρισής της μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Το Μουσείο εγκατέστησε ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνει το παιχνίδι. Το παιχνίδι συνδυάζεται με την ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης, μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

Πληροφορίες:

Γενική είσοδος: 5€

Μειωμένη είσοδος: 3€

Ελεύθερη είσοδος σε συγκριμένες περιπτώσεις

Οι οικογένειες παραλαμβάνουν το δανειστικό σακίδιο με το οικογενειακό παιχνίδι της επιλογής τους από το Γραφείο Πληροφοριών με την παράδοση ταυτότητας τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

T: 2109000900

www.theacropolismuseum.gr

Επιμέλεια κειμένου: Eβελίνα Συρίγου

Πηγή: www.elculture.gr