Κουκλοθέατρο με την ομάδα Φτουξελευτερία

Φέτος το καλοκαίρι η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιού Φτουξελευτερία ξεκινάει περιοδεία στην ελληνική περιφέρεια.

Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα παραστάσεων με ώρες και μέρη. (Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα θα προστεθούν κι άλλες παραστάσεις και δράσεις. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ομάδας κουκλοθεάτρου Φτουξελευτερία για να ενημερωθείτε για οποιαδήποτε νέα).

Αύγουστος

«γιατί φυσάει ο άνεμος;»

Σαββάτο 2/8 στο Γύθειο, Δημαρχείο

Κυριακή 3/8 στην Αρεόπολη

Δευτέρα 4/8 στο Οίτυλο

Τρίτη 5/8 στα Πετρίνα

Αμέσως μετά η Ομάδα ταξιδεύει με την παράσταση Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος στην Άναξο της Μυτιλήνης όπου με τα κουκλοθέατρα: «αγιούσαγια» και «τα φτερά του μύθου», πραγματοποιεί εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης και παράσταση στις 08/08/14 (αναλυτικό πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί).

Τέλος Αυγούστου στο Μουσικό Χωριό – κοινό εργαστήριο για ενήλικες μαζί με άλλες ομάδες κουκλοθέατρου.

Εργαστήριο Κατασκευών και Εμψύχωσης Κούκλας

Δηλώστε Συμμετοχή ΕΔΩ

Διάρκεια: 30 ώρες

Ωράριο: 10.00-13.00 & 17.00-20.00

26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

Το βουνό των Κενταύρων γίνεται έμπνευση και η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα δουλέψει με εργαλεία το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών και την αφήγηση. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να συνθέσουν μια ιστορία που θα παρουσιαστεί στο τέλος του σεμιναρίου.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει:

Εισαγωγή στην τέχνη του κουκλοθεάτρου. Βασικές τεχνικές εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένων, εστίαση-φωνή-κίνηση. Δημιουργία – σύνθεση σεναρίου. Κατασκευή κούκλας διάφορων ειδών και μεγεθών, ανάλογα με τις ανάγκες του σεναρίου. Παιχνίδια με το φως και τη σκιά. Ένα σεμινάριο-δρόμος για να αφηγηθείς-θεατροποιήσεις… «οποιαδήποτε» ιστορία μέσω των παραστατικών τεχνών, αλλά και ένα σεμινάριο ομαδικής εργασίας με: παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και κατασκευές. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τον πολυδιάστατο κόσμο του κουκλοθεάτρου.

Πληροφορίες

ftouxelefteria@gmail.com

T. 6974713655

Omadaftouxelefteria.blogspot.gr

Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Συρίγου

Πηγή: in.gr