Μικροί ρεπόρτερ εν δράσει!

Κι εκεί που διαβάζεις την εφημερίδα σου διαπιστώνεις πως υπάρχει ένα χέρι που την τραβάει επίμονα και με τόση περιέργεια; Πιθανότατα στην οικογένεια σου κρύβεται ένα δημοσιογραφικό ταλέντο.

O Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων στις 16, 23 και 30 Μαϊου 2014 με τίτλο «Γίνε κι εσύ ένας μικρός ρεπόρτερ» για παιδιά 8-12 ετών, με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη. Απώτερος στόχος των πρωτοεμφανιζόμενων δημοσιογράφων είναι να συντάξουν και να γράψουν ένα τεύχος της παιδικής εφημερίδας «Παιδιά, διάλειμμα!» των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου τα παιδιά πρόκειται να έρθουν σε επαφή με την ανάγνωση και τη συγγραφή κειμένων, ενώ θα κληθούν να συνεργαστούν με άλλους και να εξοικειωθούν έτσι με τις διαφορετικές απόψεις. Τα κείμενα που θα γραφτούν, παρουσιαστούν, διαβαστούν και διορθωθούν απ’ τους μικρούς ρεπόρτερ θα αποτελέσουν το υλικό του τεύχους της εφημερίδας που θα εκδοθεί και θα μοιραστεί.

Κόστος: και για τις τρεις συναντήσεις 45 € για κάθε παιδί / 40 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο την περίοδο 2013-2014
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 6.30 έως τις 8 μ.μ.
Διεύθυνση Πολυχώρου Μεταίχμιο: Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων στο τηλέφωνο 211 3003580 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση polychoros@metaixmio.gr (σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου).

Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στα παιδιά το βιβλίο «Αόρατοι Ρεπόρτερ, Επτά συναρπαστικές ημέρες» του Άρη Δημοκίδη.

Επιμέλεια: Εβελίνα Συρίγου