Ο Καραγκιόζης ναυαγός και το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο καλλιτέχνης – δάσκαλος του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών Σωτήρης Χαρίτος (Χαρίδημος) οργανώνουν παράσταση Καραγκιόζη στο Μουσείο, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.

Ο μεγάλος συνεχιστής του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εμπνεύστηκε την παράστασή του με τίτλο «Ο Καραγκιόζης Ναυαγός και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» από την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός». Ο Καραγιόζης ναυαγός με ολόκληρη την παρέα του, παλιά και νέα, ονειρεύεται ότι ανακαλύπτει το ναυάγιο των Αντικυθήρων το 2014 κι ότι ψαρεύει τον περίφημο Μηχανισμό, τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας. Ο Χαρίδημος δημιούργησε μια νέα ιστορία με πρωτότυπες φιγούρες και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο Καραγκιόζης ως ναυαγός αγαπά την ιστορία, σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και είναι περήφανος για τις αρχαιότητες του τόπου του.

Στο τέλος, της παράστασης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν από το μεγάλο καλλιτέχνη Χαρίδημο τον τρόπο που κατασκευάζονται οι φιγούρες και τα σκηνικά του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κι απευθύνεται σε παιδιά 5-12 χρονών.

Πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Εξάρχεια – Νεάπολη

Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1

Τ: 2132144800, 2132144856

Είσοδος ελεύθερη

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε ένα συνοδό τους

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Πηγή: www.artandlife.gr

Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Συρίγου