Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω…

paidaki-astronautis-mmst_photo

«Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» Σ’ αυτό το… βασανιστικό ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν παιδιά στη Θεσσαλονίκη, τα οποία φωτογραφήθηκαν με τη «στολή» του επαγγέλματος που επιθυμούν!

Και φυσικά, την πρωτοκαθεδρία των επιλογών τους είχαν οι… μπαλαρίνες και οι ποδοσφαιριστές. Οι πιο… προσγειωμένοι επέλεξαν το επάγγελμα του γιατρού και του μάγειρα και οι ρομαντικές, της πριγκίπισσας!

Οι μικροί ονειροπόλοι του σήμερα στήθηκαν, για φιλανθρωπικό σκοπό, στο φωτογραφικό φακό του φωτογράφου/visual artist Νίκου Ράκκα και φωτογραφήθηκαν ως… επαγγελματίες του αύριο, με μεγάλες δόσεις φαντασίας. Μαχητές, δασκάλες και επιστήμονες, ζωγράφοι και ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες και αστροναύτες, μάγειρες και γιατροί, μπαλαρίνες και σχεδιάστριες, ιππείς αλλά και αμαζόνες πρόκειται να παρουσιαστούν -μεταξύ άλλων- στην έκθεση φωτογραφίας «When I grow up», που παρουσιάζουν οι Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

«Πρόκειται για συνολικά 53 φωτογραφίες παιδιών, από 8 μηνών έως 17 χρονών» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος Φίλων Μέριμνας Θεσσαλονίκης Έλενα Γούση, διευκρινίζοντας ότι, όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων θα δοθούν για την ενίσχυση του συμβουλευτικού κέντρου της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική στήριξη σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές αρρώστιες και θάνατο.

Αναφερόμενος στην ιδέα γύρω από την οποία στήθηκε η φωτογράφιση, ο κ. Ράκκας εξήγησε ότι κλήθηκαν οι γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά τους τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και να φέρουν μαζί τους κάποια αντικείμενα από το επάγγελμα που επέλεξαν.

Η επιμέλεια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου, έγινε από την Δόμνα Χανουμίδου και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Πέμπτη 18 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 10:00-21:00, Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-18:00 & Κυριακή 11:00-15:00

ti-tha-gineis-otan-megalwseis-ta-paidia-apantisan.w_l

Πηγή