Παιδί και ασφάλεια στην τεχνολογία από την COSMOTE

amazon-hd-kids-edition

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι ταχύτατη και καλώς ή κακώς, έχει μπει με πολλούς τρόπους στην καθημερινότητα των παιδιών μας.

Ολοένα και περισσότεροι γονείς θεωρούν σημαντική και χρήσιμη την παρουσία της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών τους, ωστόσο δεν παύουν να νιώθουν ανασφάλεια και αγωνία για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ουδέν καλόν αμιγός κακού

Τα θετικά του κόσμου της τεχνολογίας και του διαδικτύου με τη σημερινή του μορφή είναι λίγο πολύ γνωστά: αναρίθμητες δυνατότητες γνώσης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας. Δυστυχώς όλα τα παραπάνω κρύβουν και αναρίθμητους κινδύνους. Από κακόβουλες δημοσιεύσεις, διάδοση ψευδών γεγονότων έως και διακίνηση παράνομου υλικού, cyber bullying και παιδική πορνογραφία.

Σε αυτό το σημαντικό ζήτημα της ασφαλούς ένταξης των παιδιών στον κόσμο της τεχνολογίας, η COSMOTE, ως ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, δημιούργησε το πρόγραμμα παιδί και ασφάλεια στην τεχνολογία με στόχο να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να δώσει χρήσιμες συμβουλές στους γονείς και να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις με προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά.

Στo πλαίσιo του προγράμματος, δημιούργησε ένα νέο site το www.safekids.gr στο οποίο κάθε γονιός μπορεί να βρει ό,τι έχει σχέση με τη χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά σε κάθε περιβάλλον, υπολογιστή, tablet ή κινητό και να μάθει τα πάντα για τον κόσμο του διαδικτύου, των social media, των games, των εφαρμογών και πολλών ακόμα θεμάτων. Kυρίως όμως μπορεί να μάθει πώς να προστατεύσει το παιδί του με συμβουλές και προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για παιδιά.

Screen Shot 2015-11-24 at 01.32.49

Ακόμα, με το πρόγραμμα Παιδί και Ασφάλεια στην Τεχνολογία η COSMOTE προτείνει μια σειρά από υπηρεσίες και προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στον κόσμο της τεχνολογίας με τον πιο απλό, ευχάριστο αλλά και ασφαλή τρόπο, είτε βρίσκονται στο σπίτι, είτε εκτός:

Ειδικότερα, για τη χρήση κινητών από τα παιδιά, η εταιρεία παρουσιάζει την υπηρεσία COSMOTE Smile, μια υπηρεσία σχεδιασμένη για παιδιά, για να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του κινητού τους, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και σιγουριά για τα ίδια αλλά και για τους γονείς!

Τι είναι όμως η υπηρεσία Smile;

Πρόκειται για ένα application το οποίο εγκαθίσταται  στο κινητό του παιδιού και το κλειδώνει σε «Safe Mode», διασφαλίζοντας έτσι ότι είναι απόλυτα ασφαλές και υπό τον έλεγχο του γονιού.

 cosmote31 cosmote41 cosmote51

Με ποιους τρόπους μπορεί η υπηρεσία να προστατεύσει τα παιδιά;

Αναλυτικά, η υπηρεσία COSMOTE SMILE επιτρέπει σε κάθε γονιό να νιώθει ασφάλεια για το παιδί του, όσον αφορά:

– την επικοινωνία του παιδιού

Δεν χρειάζεται πια να ανησυχεί σχετικά με το με ποιους επικοινωνεί το παιδί του, αφού έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τις επαφές που το παιδί μπορεί να καλέσει ή από τις οποίες μπορεί να δεχθεί κλήσεις και SMS.

– τη διαδρομή / τοποθεσία του παιδιού

Ο γονιός μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει στο χάρτη πού ακριβώς βρίσκεται το κινητό του παιδιού, αλλά και τις προηγούμενες τοποθεσίες που επισκέφτηκε μέσα στη μέρα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να θέσει όρια στο χάρτη και να ενημερώνεται με ένα SMS κάθε φορά που το παιδί βγαίνει από αυτά.

– την πρόσβαση σε apps & web

Ο γονιός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα apps τα οποία θα χρησιμοποιεί το παιδί αλλά και τα παιχνίδια που θα μπορεί να παίξει. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να θέσει χρονικά όρια στη χρήση των εφαρμογών από το παιδί καθώς και να επιλέξει τις ιστοσελίδες που μπορεί να περιηγηθεί ώστε να είναι με ασφαλές περιέχομενο περιεχόμενο.

– τη χρήση του κινητού

O γονιός έχει πρόσβαση σε στατιστικά χρήσης και έχει τη δυνατότητα να προκαθορίσει το χρονικό όριο χρήσης του κινητού. Επιπλέον μέσω της υπηρεσίας όλες οι κινήσεις του κινητού (από και προς) είναι καταγεγραμμένες και προσβάσιμες κάθε στιγμή από το γονιό. Μάλιστα, στις φωτογραφίες που τραβάει το παιδί, υπάρχει άμεση ανταπόκριση μέσω cloud και ο γονιός τις βλέπει στο PC/tablet, ακόμα κι αν το παιδί τις σβήσει αμέσως.

Πώς ενεργοποιείται;

Η διαδικασία ενεργοποίησης και διαμόρφωσης των επιτρεπόμενων λειτουργιών είναι απλή και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά! Η υπηρεσία έχει κόστος μόνο 5€/μήνα με τον 1ο μήνα δωρεάν και επιπλέον προσφέρει κάθε μήνα 60’ προς όλα τα δίκτυα, 60 sms προς όλα τα δίκτυα και 60ΜΒ mobile internet.

Με άλλα λόγια, η υπηρεσία COSMOTE Smile είναι μια εύχρηστη και προσιτή υπηρεσία που επιτρέπει στους γονείς να έχουν «ήσυχο το κεφάλι τους» και στα παιδιά να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας με ασφάλεια!