Παιδική παράσταση: Το ασχημόπαπο

Το ασχημόπαπο της Δόμνας Ζαφειροπούλου και του Δημήτρη Αδάμη, μια παιδική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, έρχεται στο θέατρο Αριστοτέλειον και απευθύνεται σε μικρά αλλά και πολύ μικρά παιδιά.

Η παράσταση είναι ένα ζωντανό χαρούμενο παιχνίδι. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν μπροστά στα παιδιά, και κάποιες φορές με τη βοήθειά τους, το μαγικό κουβάρι του παραμυθιού παίζοντας με ένα αστείο και τρυφερό τρόπο σύγχρονης θεατρικής απόδοσης. Μια παράσταση με απλά μέσα και με ύφος κατανοητό ακόμη και στις πολύ μικρές ηλικίες.

Το ασχημόπαπο είναι το παραμύθι που μιλάει για τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός κι αποδεκτός από τους άλλους. Για την αγάπη στο διπλανό, για την ανάγκη της περιπέτειας και της αναζήτησης. Με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια αλλά και τις πασίγνωστες μουσικές του Αμαντέους Μότσαρτ. Η παράσταση θα τελειώνει με ένα θεατρικό παιχνίδι μικρής διάρκειας, με αφορμή εικόνες από την παράσταση, ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν και μέσα από τη δική τους συμμετοχή τα μηνύματα του έργου.

Συντελεστές:

Κείμενο: Δόμνα Ζαφειροπούλου – Δημήτρης Αδάμης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά – κοστούμια: Μαγικές σβούρες

Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος

Μουσική τραγουδιού φινάλε: Κεραμάρης Κανάρης

Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μπάρκα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Δανάη Κλάδη, Μαριάννα Τάντου

Πληροφορίες:

Θέατρο Αριστοτέλειον – Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι

Τ: 2310 262051

Πηγή: Ipolistonkosmo.gr

Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Συρίγου