Παραθινούπολη 2014 – Παίζουμε για την ειρήνη και την αλληλεγγύη

Ο Δήμος Καλαμαριάς και τo παιδικό φεστιβάλ της Παραθινούπολης ανοίγουν τις πύλες τους για 14η χρονιά στις 6, 7 και 8 Ιουνίου προσκαλώντας όλα τα παιδιά έως 12 ετών σ’ ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο του παιχνιδιού.

Η Παραθινούπολη, το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα, επί 14 χρόνια μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις χαράς και παιχνιδιού εκπαιδεύει τα παιδιά μαθαίνοντάς τους βασικές ανθρώπινες αξίες. Φέτος, με κεντρικό θέμα την ειρήνη και την ανθρώπινη αλληλεγγύη διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα διαδραστικών παιχνιδιών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και αφηγήσεων παραμυθιών, που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους σ’ ένα κόσμο που αναζητά τη φιλία, που στέκεται αλληλέγγυος κι ενωμένος στις δυσκολίες της ζωής, που δέχεται τη διαφορετικότητα.

Σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα το μήνυμα της Παραθινούπολης είναι η ουσία της κοινωνικής συνείδησης. Στόχος είναι να δοθούν στα παιδιά δημιουργικά ερεθίσματα για τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων, της αποδοχής, της φιλίας, της αλληλεγγύης, μέσα από καλλιτεχνικά εργαστήρια, παιχνίδια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα

Τα πρωινά από Τετάρτη 4/6 έως και Παρασκευή 6/6 συμμετέχουν σχολεία με οργανωμένες επισκέψεις (ώρες 09:00-12:00), ενώ τα απογεύματα από Παρασκευή 6/6 έως και την Κυριακή 9/6 (ώρες 18:00-22:00) θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πλαζ Αρετσούς

Παρασκευή -Κυριακή: 18.00-22.00

Είσοδος Ελέυθερη

Επιμέλεια: Εβελίνα Συρίγου