Παρουσίαση μεθόδου Attachment Parenting στη Θεσσαλονίκη

Dad with baby sling

Μια εισαγωγική παρουσίαση και συζήτηση για τις βασικές αρχές της μεθόδου Attachment Parenting και τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας γονιός με σκοπό την εποικοδομητική επικοινωνία με τα παιδιά του.

Η μέθοδος διαπαιδαγώγησης Attachment Parenting, προάγει το είδος των γονεικών πρακτικών που δημιουργούν έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Οι γονείς προωθούνται να είναι κοντά στο παιδί τους, να το αναθρέφουν χωρίς βία, με σεβασμό στις ανάγκες του. Να ανταποκρίνονται με τρυφερότητα και συνέπεια, ενδυναμώνοντας το και βοηθώντας το να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να γίνει ένας ψυχικά υγιής ενήλικος. Από την πλευρά τους οι γονείς ενθαρρύνονται να είναι εξίσου συνεπείς και απέναντι στον εαυτό τους. Να αναζητούν την ισορροπία στη ζωή τους τόσο ως γονείς όσο και ως ξεχωριστές προσωπικότητες.

Στις 13 Μαρτίου, στις 18:00, στο βιβλιοπωλείο Ψαράς στη Θεσσαλονίκη αξίζει να βρεθείτε στην παρουσίαση της μεθόδου Attachment Parenting, με σκοπό να βρείτε τρόπους να ενδυναμώσετε τη σχέση με τα παιδιά σας και να αναζητήσετε την ισορροπία ως γονείς.

o-PARENTING-facebook

Απευθύνεται σε:

– επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, γονείς και οικογένειες (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγοί)

– γονείς που αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά τους που να βασίζονται στην ενσυναίσθηση και τον αμοιβαίο σεβασμό

– μελλοντικούς γονείς που επιθυμούν να προετοιμαστούν κατάλληλα τόσο για το γονεϊκό τους ρόλο, όσο και για την περίοδο της εγκυμοσύνης και τη γέννα.

Εισηγήτρια: Ροζελίνα Φιλιππίδου

Η Ροζελίνα Φιλιππίδου είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας (BSc Honours in Psychology), μεταπτυχιακών τίτλων στη Θεραπεία μέσω Θεάτρου και Κίνησης (PGdip in Drama and Movement Therapy) και στις Μεθόδους Έρευνας στην Ψυχολογία (MSc Psychological Research Methods). Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στη μέθοδο διαπαιδαγώγησης Attachment Parenting και περήφανη μαμά ενός τετράχρονου αγοριού!

Πληροφορίες

Βιβλιοπωλείο Ψαράς: Φιλικής Εταιρείας 39, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 265083

Παρασκευή 13 Μαρτίου, 18:00

Είσοδος Ελεύθερη

1496553_10205074632204098_5715761303365204015_o